Zmaga na obalnem derbiju pripadla Kopru

1800 gledalcev si je danes v Areni Bonifika lahko ogledalo derbi v pravem pomenu besede – tako na parketu kakor na tribunah.

Vročina na tribunah se je stopnjevala že pred samim začetkom srečanja, saj so domači navijači Dvanajsti Kopra praznovali 15. obletnico obstoja in so temu primerno pripravili čudovito koreografijo. Predsednik RD Koper Aljoša Bertok je Lari Skeja, predsednici Dvanajstih Kopra, simbolično izročil spominsko plaketo ob 15-letnici delovanja društva.

Tekma se je začela previdno, ekipi sta tipali druga drugo. Sodnici Emina Kostecki-Radić in Helena Crnojević sta hitro umirili tleče strasti in pokazali, da ne bosta dovolili izpadov na terenu in v 4. minuti poslali na klop za 2 minuti Moljka zaradi odvečnega komentiranja njunih odločitev. V 7. minuti je Božič zastreljal 7-metrovko za goste. Izolani v otvoritvenem delu srečanja niso nekako našli odgovora na postavljeno obrambo Kopra, medtem ko so domači uspešno rešetali gostujoča vrata, podprti z obrambami Blaža Vončine (5 obramb). Koprčani so tako hitro pobegnili in v 18. minuti je Grzentič zabil svoj 3. gol za vodstvo 8:4. Kot se za derbi spodobi pa so gostje poskušali doseči priključek preko Božiča in Stoparja. Odgovor Kopra ni izostal – Sokolič je po 5. obrambi Vončine stekel v protinapad in zabil za 12:7. Do konca polčasa nismo doživeli večjih presenečenj in na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 14:9.

Drugi polčas so domači začeli poletno. Jure Vran je v vratih zamenjal Blaža Vončino in Koprčani so zamenjali v višjo prestavo ter v prvih 10. minutah igre izvedli delni izid 4:1 (18:11). Igra je stekla in prednost domačih je vztrajno rasla. Razpoloženi Vran (7 obramb) je tako olajšal delo svojim soigralcem, ki so dosegali lahke zadetke iz protinapadov (Sokolič, Planinc). Koper je dobro odigral tudi na postavljeno obrambo gostov – iz zunanjih položajev sta zadevala Grzentič (6 zadetkov) in Smolnik (5 zadetkov). V 49. minuti sta sodnici dosodili prvo 7-metrovko za Koper in Sokolič (najučinkovitejši strelec na tekmi z 9 zadetki) je realiziral. Peter Pucelj, ki je zamenjal dolgoletnega trenerja Boruta Hrena, je v drugem polčasu na teren poslal najmlajše in tako poizkušal vnesti nekaj svežine v igro gostov. Pri gostih velja omeniti še 3 obrambe vratarja Puhanića, ki so delno pomagale ublažiti visoko razliko. Le-ta je ob koncu srečanja znašala 10 zadetkov (29:19).

Koprčani so tako vknjižili novo zmago in ostajajo drugi na lestvici DP. Že naslednji teden jih čaka nov derbi, saj odhajajo v nedeljo na vroče gostovanje v Ribnico.

Čestitke fantom za zmago!

FORZA KOPER!!!