Zmaga na obalnem derbiju

RD Istrabenz plini IZOLA : RD KOPER 18:24 (10:8)

Včeraj smo bili priča pravemu rokometnemu prazniku. Izolska dvorana je spet pokala po šivih. Glavna akterja sta bili navijaški skupini Ribari in 12. Kopra, ki so pričarali fantastično vzdušje v športnem duhu. Nekaj klasičnih medsebojnih zbadljivk je sicer bilo a na pravi derbi sodi tudi to.

Naši fantje so se zavedali, da to ne bo običajna tekma in pričakovali smo fanatični boj domačinov, saj bi jim koprski skalp lahko predstavljal prelomnico v dosedaj neuspešni sezoni. Še enkrat se je pokazalo, da stanje na lestvici v derbijih ne šteje. Domačini so krenili odločno in z uigranimi kombinacijami presenetili našo obrambo, ki je bila premalo agresivna in zbrana. Domačini so v 7. minuti povedli za 3 zadetke (4:1). Uspešno zaključeni napadi pa so naši ekipi preprečevali hitre protinapade in polprotinapade, na postavljeno obrambo pa smo imeli težave. Najvišjo prednost so Izolani dosegli v 13. minuti, ko je Božič zadel za +5 (7:2).  Kljub velikemu zaostanku pa so naši fantje ohranili hladno kri in se do polčasa se približali domačinom na dva zadetka (10:8).

Drugi polčas smo začeli bolje, predvsem v obrambi. Ta je postala manj propustna, pa še takrat, ko je “padla” je napako popravil zanesljivi Blaž Vončina. To nam je omogočilo, da smo dosegli nekaj lahkih zadetkov iz protinapadov, kot kapetan Uroš Rapotec v 38. minuti za prvo izenačenje na tekmi. Kljub rotaciji domačih igralcev je prišla do izraza naša boljša fizična pripravljenost. Prvič smo za dva zadetka povedli v 44. minuti (12:14). Ko smo preko Planinca (49. minuta) »zbežali« na +5 pri rezultatu 13:18 je bilo jasno videti, da bodo točke odšle v Koper. Kljub lepi prednosti pa naši fantje niso popustili saj so se že enkrat »opekli«, ko so se lani znašli v enaki poziciji in zaradi strelskega mrka v zadnjih 12. minutah zapravili zmago. Za najvišjo prednost na tekmi je poskrbel Marko Matijaševič s svojim 4 zadetkom. Takrat je na semaforju kazalo 15:22 in do konca je ostalo zgolj 5 minut. Nato so domačini prvič v drugem polčasu zadeli dvakrat zaporedoma a so naši fantje z »zepelinom« zapečatili obalni derbi.

Obe ekipi sta prikazali solidno igro a taki derbiji niso za to, da se igra lep rokomet ampak zato, da se jih zmaguje in nam je to uspelo.

Prvenstvo pa se nadaljuje že v sredo 09.11., ko v Areno Bonifika prihaja vedno neugodna in žilava ekipa Jeruzalem iz Ormoža, ki se po sanaciji poškodb nekaterih ključnih igralcev dviga na lestvici.

Sreda 09.11. ob 19:00 RD KOPER : RK JERUZALEM ORMOŽ

Forza Koper!