Zmaga tudi na prvi domači tekmi v novi sezoni

Naši rokometaši so vpisali zasluženo zmago tudi v 2. krogu Lige NLB oz. na prvi domači tekmi v letošnji sezoni. Nasprotna ekipa RD Urbanscape Loka je bila premagana s končnim rezultatom 31:22.

Tekmo so bolje odprli rokometaši z Gorenjske, ki so v prvih 10. minutah povedli z dvemi goli razlike (2:4). Naši fantje so se nato hitro zbrali ter z delnim rezultatom 6:1 zagospodarili na igrišču. Rezultatsko prednost smo držali do konca prvega polčasa, ki se je končal z izzidom 15:13.

V drugi del smo vstopili še bolj odločno ter takoj povedli s štirimi goli prednosti (18:14), nakar pa se nam nam je, predvsem v napadu, zaustavilo. Gostje so našo napadalno neučinkovitost izkoristili, izenačili rezultat ter imeli dve priložnosti za ponovno vodstvo (21:21). Reakcija domačih je bila zastrašujoča, neprebojna obramba na čelu z vratarjem Marinom Đurico je poskrbela za delni rezultat 10:0, kar je tudi dokončno odločili tekmo, ki se je končala z rezultatom 31:22.

 

RD Koper:

Jelovčan, Morato, Đurica; Beganovič, Bekrič, Bratkovič 8(4), Breznikar 4(3), Groff, Kete 1, Konjevič 3, Makuc 5, Moljk 1, Muminovič 1, Poklar 4, Sanabor 3, Zugan 1;

 

V 3. krogu gostujemo pri enemu od favoritov v letošnji sezoni, pri ekipi RD Riko Ribnica. Tekma je na sporedu v soboto, 23.9., ob 19h, v ŠCR Ribnica.

 

Forza Koper!