Zmaga v zadnjih sekundah

V 9. krogu nas je čakalo težko gostovanje pri ekipi Dobove, ki je v preteklih treh krogih zabeležila prav toliko zmag. Na tekmi se je zbralo kar lepo število ljudi, vzdušje pa sta ustvarili domača navijaška skupina White stars in naša navijaška skupina 12. Kopra, ki se je tokrat izkazala še bolj kot po navadi.

Domačini so povedli z 1:0, nato pa je sledila serija 3 zaporednih zadetkov naših fantov (Bratkovič, Krečič, Rapotec). Že od prve minute je bilo videti, da je ekipa prišla v Dobovo odločna, da bodo »pike« šle z nami na Obalo. Kljub temu, da smo skozi ves prvi polčas imeli pobudo in držali rezultatsko prednost pa nas borbeni domačini nikakor niso  pustili, da bi se oddaljili na varno razdaljo. Najvišja prednost v tem delu igre je bila v 19. minuti, ko je iz 7-metrovke zadel Bratkovič. Obrambi obeh ekip sta bili boljši segment igre, med tem ko sta ekipi v napadu napravili  kar nekaj tehničnih napak. Igra z elastiko se je nadaljevala. Domačini so dosegli 3 zaporedne zadetke in nas ujeli na 9, nato smo mi zbežali na 9:11… V zaključku prvega polčasa, ki se je končal 12:13, in v začetku drugega pa sta nam sodnika dosodila kar 5 od skupnih 8 izključitev na tekmi. V tem delu, med 25. in 35. minuto, smo imeli kar veliko težav v napadu, domačini pa so to lepo izkoristili in prešli v vodstvo z 16:14.

img_4610 img_4609

Po minuti odmora trenerja Jovičiča v 37. minuti smo nalet domačih uspeli ustaviti vendar so se težave obeh ekip v napadu nadaljevale saj je naslednji zadetek padel šele v 44. minuti in na srečo ga je dosegel »Krečo« (op rima). Naša obramba je bila še naprej borbena in kompaktna, svoje pa je dodal tudi Vratar Vončina, ki je v drugem polčasu zbral 8 obramb in kar nekaj od teh je bilo »zicerjev«. Do konca tekme sta se ekipi izmenjevali v vodstvu a prednost je bila največ za zadetek. V 55. minuti so domačini povedli 21:20, v 56. minuti je z razdalje zadel Krečič, v 57. minuti pa iz proti napada Rapotec za 21:22. Prvo zaključno žogo je 90 sekund pred koncem  imel v rokah Bratkovič, ki je izvajal 7-metrovko (katero je priboril Sokolič) a mu je strel ubranil domači vratar Prezelj. Sledili sta minuti odmora obeh trenerjev in zapravljena napada obeh ekip. V zadnji minuti  so domačini imeli napad in po organizirani akciji dosegli izenačujoč zadetek (22:22) 17 sekund pred iztekom igralnega časa. S hitrim izvajanem centra so naši fantje krenili v napad in žogo poslali  na desno krilo do Bratkoviča, ki se je hrabro odločil za prodor iz »majhnega kota«. Pri tem ga je nepravilno oviral najboljši domači strelec Hotko in sodnika sta dosodila 7-metrovko. Na semaforju je ura kazala 59:53. Tokrat si je odgovornost prevzel motor napada Žiga Smolnik, hladnokrvno zadel in nam zagotovil dragoceno in sladko zmago.

Pohvaliti velja strokovno vodstvo in čisto vse igralce za pristop, borbenost, nepopustljivost in medsebojno spodbujanje. Ponovno se je videlo tisto pravo energijo, ki nas je krasila pri doseganju vseh dosedanjih uspehov. Posebna zahvala gre še 12. Kopra, ki so z izjemnim navijanjem odločilno pomagali našim fantom do novih točk.

RD KOPER:

Dolenc, Grzentič, Vlah, Krečič 5, Matijaševič 1, Vončina (8 obramb), Vran (4 obrambe), Moljk, Gorela, Zugan 1, Rapotec 5, Smolnik 2, Sokolič 1, Planinc, Bratkovič 6 (3)

Forza Koper!