Zmaga za zaključek leta

V zadnji tekmi v koledarskem letu 2019 smo gostovali pri ekipi RK Maribor Branik in po odlični igri skozi celotno srečanje zasluženo zabeležili tretjo zaporedno zmago.

Dvoboj 15. kroga lige NLB so sicer boljše odprli domačini, ki so v srečanje vstopili zelo motivirano in takoj povedli z rezultatom 2:0. Sledila je hitra reakcija, z dobro obrambo in nekaj lahkimi goli smo naredili delni rezultat 7:1 (10. min, 3:7) ter že nakazali recept kako priti do nove zmage. Z dobro obrambo smo nadaljevali skozi celoten prvi del, ki se je končal z rezultatom 8:13.

Tudi drugi del smo nadaljevali v podobnem ritmu, z zanesljivim vratarjem in preudarno igro v napadu domačim nismo dovolili rezultatskega približka. Zadnji mariborski preblisk je prišel v 44. minuti, ko so po treh zaporednih golih in rezulatu 14:17 vzbudili nekaj upanja v zmago, vendar smo po minuti odmora stvari hitro postavili spet na svoje mesto. Najvišjo prednost smo si prvič priigrali v 52. minuti pri rezultatu 15:24, z enako razliko pa se je nato tekma tudi zaključila (20:29).

Najboljši strelec pri domačih je bil Andraž Velkavrh (6 zadetkov), naša najbolj razpoložena strelca pa sta bila Tilen Sokolič (6 golov) in Grega Krečič (5 golov).

Prvenstvo nadaljujemo spet februarja, ko v prvi tekmi v novem letu v Areno Bonifika prihaja ekipa Gorenja iz Velenja.