Zmage nizajo naši najmlajši

Minuli vikend so tekme državnega prvenstva odigrale ekipe kadetov, starejših dečkov B ter mlajših dečkov A in B. Na svoj prvi turnir pa sta se odpravili tudi ekipi mlajših dečkov C.

KADETI

Kadeti RD Koper po dramatičnem zaključku premagali še RK Ajdovščina

V zadnjem kolu jesenskega dela prvenstva so kadeti RD Koper z zmago v Ajdovščini zaključili jesenski del tekmovanja in zasluženo osvojili prvo mesto.

Po sijajnem začetku so naši kadeti pri rezultatu  5 : 5 popustili in dovolili, da so Ajdovci prevzeli pobudo in v nadaljevanju igre prišli do razlike + 4. Dva zaporedna gola ob zaključku polčasa sta nakazala priložnost za preobrat in zmago.

Zaradi bolezni in poškodbe trener Vili Ban tokrat ni mogel računati na Sama Černeta in Sandija Muminovića, ki je soigralce vseeno spodbujal s klopi. Menjava taktike in rotacije igralcev v drugem polčasu so se izkazale kot uspešne. Igra je bila v obrambi in napadu veliko boljša, še vedno pa je bilo preveč tehničnih napak in nerealiziranih priložnosti.

Rezultat je bil v drugem polčasu izenačen kar pet krat. Nazadnje v 57. minuti pri rezultatu  23 : 23, ko je izenačil Tian Furlan. Timon Černetič  je le dve sekundi prek iztekom igralnega časa po izvajani devetmetrovki z vrhunskim strelom zadel za zmago mimo postavljenega bloka! Vratarja Jakob Morato in Lukas Lampe odlično v golu.

Med igralci so bili najbolj razpoloženi Tian Furlan 7, Jaka Komel 6, Klej Sanabor in Timon Černetič po 4 gole.

RK Ajdovščina : RD Koper  23 : 24 (14 : 12)

STAREJŠI DEČKI B

V predzadnjem krogu državnega prvenstva lige zahod so fantje odigrali tekmo v Sežani proti Mitolu. V prvih 5. minutah tekme je bolje začela domača ekipa in tako povedla s 5 : 2. Fantje so se hitro zbrali in pričeli igrati tako, kot so že pokazali na prejšnjih tekmah. Gostitelje so hitro ujeli na izenačenje in kmalu za tem tudi povedli ter prednost poviševali vse do konca polčasa (7 : 15).

Koprska ekipa se je takoj ob polčasu zvedela, da mora v drugi del tekme vstopiti odločneje. To so fantje tudi storili ter z dobrimi obrambami in hitrimi protinapadi rezultat še povišali. V 39. minuti je bil rezultat 12 : 29 za Koprčane. Na tekmi je trener ponudil priložnost vsem igralcem, ki so prav tako prispevali k lepi zmagi.

Naslednja, zadnja tekma leta fante čaka v nedeljo, 22.12.2019, ob 14:00 uri, ko bodo v Areni Bonifika, odigrali rokometni derbi proti Izoli!

RK Mitol Sežana : RD Koper 19 : 32 (7 : 15)

 

MLAJŠI DEČKI A

Mlajši dečki A so odigrali zadnjo tekmo koledarskega leta z vrstniki iz Sežane. Trenerjeva navodila so pridno upoštevali in nasprotnikom niso dovolili nobenega presenečenja. Tokrat so nekoliko več priložnosti dobili igralci z manjši minutažo. Ponujeno priložnost trenerja Željka so s pridom izkoristili in pokazali, da kot ekipa pridobivajo na širini klopi, kar je pomembno za nadaljevanje prvenstva.

Naslednje tekme so na sporedu konec januarja prihodnje leto.

RD Koper : RK Mitol Sežana 30 : 13

 

MLAJŠI DEČKI B

V desetem krogu smo odigrali derbi za prvo mesto v skupini proti Sežani.

V prvem polčasu smo igrali v krču in naredili preveč tehničnih napak. Sežana je tako ob polčasu zasluženo vodila za 3 zadetke.

V drugem polčasu smo se zbrali in s fanatično obrambo tekmo obrnili v našo korist in na koncu zmagali za zadetek.

V soboto bodo fantje odigrali še zadnjo letošnjo tekmo in sicer v gosteh v Ajdovščini.

RD Koper : RK Mitol Sežana 19 : 18

 

MLAJŠI DEČKI C

V nedeljo, 15. 12. 2019, sta se ekipi mlajših dečkov C in ekipa predselekcije, udeležili prvega turnirja letošnje sezone v naši kategoriji. Turnir se je odvijal v Modri dvorani v Hrpeljah, nasprotnik pa sta bili ekipi mlajših dečkov C in predselekcije RK Jadran Hrpelje Kozina. Obe koprski ekipi sta se pomerili proti obema hrpeljskima ekipama. V kategoriji MDC se rezultat na tekmah ne beleži, da bi si vsi igralci pridobili kar se da veliko igralnih izkušenj. Tako so prav vsi igralci dobili priložnost v igri.

Igra je bila pri obeh ekipah borbena, na trenutke precej agresivna, kar kaže na veliko željo igralcev po doseganju golov in zmagi. Napredek fantov v igri je moč opaziti pri vseh igralcih, tudi tistih, ki so se nam pridružili šele na začetku letošnje sezone ali kasneje.

Naslednji turnir nas čaka 18. januarja, ko se bosta obe ekipi pomerili v domači dvorani Arena Bonifika proti ekipi RK Mitol Sežana in RD Butan plin Izola.