Zmagovalni vikend naših mlajših selekcij

Minuli vikend so tekmovalno sezono začeli tudi starejši dečki A. Prvo tekmo sezone so okronali z zmago. Prav tako so se na domačem parketu veselili starejši dečki B, slavja pa ni manjkalo niti v mladinski ekipi, ki je na težkem gostovanju ugnala ekipo Iga.

MLADINCI

V nedeljo,29.9., so mladinci odigrali prvo gostujočo tekmo v sezoni, odpravili so se na neugodno gostovanje na Ig.

Srečanje se je začelo v borbenem duhu z obeh strani, saj se nobena od ekip rezultatsko ni uspela odlepiti od nasprotnika. V drugem delu prvega polčasa so rumeno-modri le strnili vrste v obrambi in v napadu začeli prebijati globoko obrambo Iga. Rezultat je v naš prid po tem samo še naraščal in tekmo smo mirno pripeljali do konca. Pohvala gre vsem igralcem, ki so znali zrelo prinesti 2 točki v Koper.

RK Mokerc-KIG : RD Koper 24 : 33 (12 : 18)

 

STAREJŠI DEČKI A

Starejši dečki A so odigrali prvo tekmo novega prvenstva. Gostili so ekipo iz Nove gorice, ki si je izkazala kot borben nasprotnik. Prvi polčas je domača ekipa igrala slabše v obrambi, kar je bil razlog velikega števila zadetkov že v prvem polčasu, 21 : 18. V nadaljevanju je nasprotnik težko prihajal do ugodnih pozicij za met na domači gol in prednost je začela naraščati, 28 : 22. Goričani so se uspeli še enkrat približati na dva gola zaostanka, 29 : 27, vendar je v nadaljevanju zadevala le še domača ekipa in prednost je do konca tekme le še naraščala.

V domačih vrstah je iztopal Maj Morel predvsem z dobro igro v obrambi in devetimi zadetki, prav tako pa Bastijan Bedene, ko je težji del igre v obrambi padel na njegova pleča. Dobro se je znašel na poziciji drugega obrambenega igralca Matias Kukanja. Ostali fantje so svoj delež v igri dali predvsem v napad, kar bo za zahtevnejše tekme premalo.

RD Koper  :  MRK Nova Gorica 36 : 27  (21 : 18)

 

STAREJŠI DEČKI B

V soboto se je odvijala prva domača tekma v državnem prvenstvu. Fantom je nasproti stala ekipa iz Nove Gorice. Koprski igralci so tekmo pričeli agresivno v obrambi in odločno v napadu.  Tako je bil v 9.minuti prvega polčasa rezultat  5 : 1 v korist Koprčanov. Kljub temu se Novo Goričani niso predali in poskusili uloviti zaostanek, vendar brez uspeha. Rezultat prvega polčasa 10 : 6 za Koper.

Prav tako v drugem delu tekme, domača ekipa ni popuščala in z dobrimi obrambnimi potezami ter hitrimi napadi uspela razliko še povečati. Na koncu so Koprčani zasluženo zmagali. Končni rezultat 26 : 15.

RD Koper : MRK Nova Gorica 26 : 15 (10 : 6)