ZMAGOVIT ZAČETEK DRUGEGA DELA

Naši rokometaši so odlično začeli drugi, spomladanski del prvenstva, saj so na težkem gostovanju pri RK SVIŠ zabeležili zasluženo zmago s končnim izidom 25:27 (11:14).

Tekmo v Ivančni Gorici, kjer so domači navijači napolnili tribune dvorane ter pripravili izvrstno kuliso, so bolje odprli naši fantje, ki so si z rezultatom 0:3 takoj nabrali lepo prednost pred nasprotnikom. Prednost smo držali do konca polčasa, ki se je zaključil z izidom 11:14, kar je napovedovalo veliko borbo ter zanimivo tekmo tudi v drugem delu.

Tega so bolje otvorili domači igralci, ki so do polovice polčasa povsem izničili našo prednost (17:17, 44. min), kar je tekmo rezultatsko postavilo na začetno izhodišče. Z borbeno igro v obrambi ter nekaj zaporednimi goli v napadu smo uspeli tehtnico spet nagniti na našo stran (21:24, 54. min), z zrelo igro v zadnjih minutah pa pripeljati srečanje do končne zmage (25:27).

Zelo pomembna zmaga na vročem gostovanju za otvoritev drugega dela sezone, za katero si zaslužijo pohvale prav vsi fantje v ekipi. Naslednja tekma nas čaka v torek, 21.2., ko bomo v Areni Bonifika gostili RK Riko Ribnica.

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Koper 25:27 (11:14)

RD Koper: Kete 8, Poklar 4, Žagar 4, Zugan 4, Marić 3, Bratkovič 2, Bekrič 2 (1), Breznikar, Moljk, Vujović, Konjevič, Sanabor, Stojanović, Furlan, Jelovčan, Morato;