Zmanjkalo moči za preobrat v končnici tekme proti Ribnici

Koprčani so prišli v Ribnico oslabljeni, včeraj sta namreč zbolela Žiga Smolnik in Dean Dolenec. Svojo prvo priložnost pa je dobil vratar Thomas Postogna, ki je včeraj zaključil dogovor s Koprom in tudi uradno prestopil v vrste primorskega prvoligaša. Na terenu je tudi odsoten trener Veselin Vujović, ki nima pravice nastopa kot posledica kazni za rdeči karton, ki ga je prejel na tekmi proti Urbanscape Loka.

Koprčani so otvorili srečanje, vendar so v zadnjem času strelsko nerazpoloženi igralci naleteli na razpoloženega vratarja Perovška, ki je v 1 napadu zbral kar 3 obrambe. Domače je povedel v vodstvo Skušek, ki je zadel iz 7. metrov, nato so pobudo prevzeli gostje in povedli z zadetkoma Krečiča in Sokoliča. Domači so držali priključek, in nobena od ekip se v uvodnih minutah ni uspela odlepiti. Kljub temu so Koprčani prikazali dosti bolj všečno in zbrano igro kot na tekmi pretekli teden proti Slovanu. V domačih vratih je napade Kopra uspešno zaustavljal Jošt Perovšek, ki je v prvih 13. minutah zbral kar 5 obramb. Prelom igre v 15. minuti z zadetkom Vlaha iz težkega položaja in zadetkom Bratkoviča iz protinapada, ko so Koprčani pobegnili na 3 zadetke prednosti pri 4:7. Kljub temu so se domačini vrnili v igro, podprti z obrambami Perovška. Vončina je v 21. minuti 4. uspešno posredoval in ubranil strel domačih za priključek. Vanja Kralj je v 23. minuti zahteval timeout. Sokolič je v obrambi prestregel žogo, stekel v protinapad in zadel za 6:9. Domači igralci so z dolgimi napadi večkrat poskusili raztegniti obrambo Kopra. V 29. minuti sta sodnika dosodila 7-metrovko za domače po prekršku Zugan, Vončina je bil boljši od Knavsa in zabeležil svojo 6. obrambo. Sledila je izključitev Vlaha in Koprčani so zaigrali v štirih. Za Koper je zadel Stopar, hiter center Ribnice je s 7. obrambo ustavil Vončina, in domači so zgubili žogo. Nekaj nespretnosti je gostom preprečilo, da bi povedli v sami končnici za 4. gole. Na odmor smo šli pri rezultatu 8:11.

Drugi polčas so začeli domači igralci, zadel je Koprivc. Odgovor Kopra ni izostal, za Koprčane je zadel Vlah. Nekaj nezbranosti je botrovalo temu, da smo videli nepotreben zaplet na tekmi, kjer sta sodnika izključila Pahuljeta pri Ribnici in Severja pri Kopru. Nato sta Vlahu pokazala rdeči in modri karton. Ribnica je tako uspela ujeti priključek pri 12: 13. V naslednjem napadu so domači uspeli izenačiti pri 13:13 z zadetkom Kovačiča in minuto kasneje povedli preko Vujačića. Vanja Kralj je tako v 42. minuti zahteval minuto odmora, da bi umiril igralce. Ribničani so v naletu zadeli preko Nosana in pobegnili na 15:13. Kljub temu Koprčani niso popustili, v 46. minuti je Kocjančič, ki je vstopil namesto Vončine, vknjižil prvo obrambo. Žal gostje niso izkoristili te prednosti in Ribnica je z zadetkom Setnikarja pobegnila na +3 pri 16:13. Koper je odgovoril preko Zugana. Domačini so na krilih publike ohranjali prednost medtem, ko je za Koper glasno navijalo okoli 20 navijačev Dvanajstih Kopra. V 52. minuti se je je prvič med strelce vpisal tudi Nino Grzentič, kljub vsemu trudu pa so gostje pobegnili na 4 zadetke prednosti pri 20:16. Zadnjih deset so Koprčani poizkušali vse, da bi izničili prednost, ki so jo je priigrala domača ekipa, v 55. minuti je Grzentič z lepim zadetkom znižal na 21:19. Moljk je v 58. minuti zadel za priključek pri 22:21. Obramba Thomasa Postogne v 58. minuti Nosanu je Koprčanom dala novega zaleta. Postogna je v istem napadu dosegel še 1 uspešno obrambo. Sodnika sta nato dosodila novo 7-metrovko za goste in dosodila dvominutno kazen za Gučka, ki je tako zaključil s svojim nastopom na nocojšnji tekmi. Koprčani so tako zaigrali na vse ali nič, Stopar je slabo podal, domači so prestregli žogo in dosegli svoj 24. zadetek ter tako postavili končni rezultat srečanja 24:21.

Dobra igra na trenutke, ki smo jo videli s strani Koprčanov nas navdaja s pozitivnimi pričakovanji za prvo tekmo v pokalu EHF, ki nas čaka to soboto na Finskem. Kljub temu vemo, da bi lahko bilo bolje, saj je pri igralcih Kopra še veliko rezerve.