Zmanjkalo moči za presenečenje v Našicah

Dvorana OŠ Kralja Tomislava Našice je danes gostila tekmo 4. kroga skupinskega dela pokala EHF, na katerem sta se pomerila drugo uvrščena ekipa RK NEXE in tretjeuvrščeni Koprčani. Gostje so pretekli teden odšli iz Kopra z zmago kar pomeni, da morajo danes Koprčani prekositi samega sebe in zmagati, če želijo ostati v igri za nadaljevanje tekmovanja v pokalu EHF. Koprčane sta v Našice podpirati tudi dva kombija najzvestejših Dvanajstih Kopra, ki so od samega začetka z glasnim navijanjem bodrili mlade koprske rokometaše.

Uvodni napad srečanja je pripadel domačinom in po slabi minuti igre je zadel Gadža. V prvem napadu Kopra je lepo zadel Guček. Domači so s počasno igro širili obrambo Kopra vendar so bili fantje v rumeno-modrih dresih dobro postavljeni in Postogna je zebeležil 2 zaporedni obrambi. V napadu je Smolnik zadel in Koprčani so povedli z 2:1. Zrnić je v 6. minuti izenačil na 2:2 iz 7. metrov, Smolnik je zabil za novo vodstvo Kopra 3:2. Sledilo je izenačenje domačih in nato 2 hitra zadetka tako, da so v 9. minuti domači vodili z 5:3. Sodnika sta od začetka puščala precej grobo igro tako, da smo videli kar nekaj prekrškov nad igralci Kopra, ki so šli mimo brez kazni, v 10. minuti je to ujezilo trenerja Kopra Vujovića, kateremu sta sodnika pokazala rdeči karton zaradi ugovarjanja. Kljub vsemu je bila prednost domačih v 11. minuti vsega skupaj 1 zadetek pri 5:4, ko je za izenačenje poskrbel Zugan s strelom iz težkega položaja. Gostje so s pridom izkoriščali priložnosti z igralcem več, vendar so jih Koprčani s srčno in premišljeno igro poizkušali ujeti oz. držati priključek. Danes odlično razpoloženi Guček je v 15. minuti zadel za priključek pri 8:7. V naslednjem napadu sodnika nista dosodila čistega prekrška v napadu in Našičani so ponovno pobegnili na +2 z zadetkom Gadže. Koprčani so v naslednjem napadu zadeli preko Bratkoviča z lepim strelom iz mrtvega kota, ko je natančno zadel s strelom domačemu vratarju med noge in dosegel 8. zadetek za Koper. V 22. minuti je Vanja Kralj zahteval minuto odmora po 2 hitrih zadetkov domačih, ki so tako pobegnili na 3 zadetke prednosti pri 13:10. Odgovor Kopra ni izostal, iz 7. metrov je zadel Bratkovič. Krečič je zadel z natančnim strelom iz tal in v 26. minuti smo ponovno zavostajali za samo 1 zadetek pri 13:12. V 28. minuti je trener domače ekipe Horvat zahteval minuto odmora po tem, ko so domači igralci zastreljali 2 priložnosti v napadu. Za domače je zadel Leban in prednost za Nexe je bila ponovno + 3 pri izidu 15:12. Poizkus cepelina Koprčanov, ko je Bratkovič podal Grzentiču je s dobro obrambo izničil domači vratar Lelić. Polčas se je tako zaključil z zgrešeno 7-metrovko Zrnića pri izidu 15:12.

Drugi polčas so začeli Koprčani, z lepim strelom iz zunanje linije je zadel Krečič. V prvem napadu domačih sta sodnika pokazala dvojno izključitev – pri domačih sta izključila Šipića, pri Kopra pa Grzentiča. Nato je bil izključen še Smolnik zaradi domnevnega prekrška nad enim izmed domačih igralcev. V 35. minuti je Grzenič prejel novo dvominutno kazen zaradi prezgodnjega vstopa na igrišče, Postogna pa je lepo ubranil dstrel Barišiču in zadržal rezultat pri 18:15. V 41. minuti je Vanja Kralj zahteval minuto odmora po zadetku Eterja, ko so Hrvati pobegnili na 21:16. Kralj je poslal v igro Rapotca, ki je hitro priboril izključitev pri domačih, s številko 8 je bil drugič nocoj izključen Mrđenović in Koprčani so to izkoristili ter dvakrat zadeli preko Bratkoviča ter se tako približali na 3 zadetke zaostanka pri 21:18. Leban je v 43. minuti zastreljal priložnost za Nexe, Koprčani so stekli v protinapad, sodnika pa sta ustavila uro in pokazala dvominutno kazen Rapotcu. Seveda so to domači znali izokristiti in ponovno so pobegnili na +4. V 47. minuti je Postogna ubranil stel s 7. metrov Barišiču in Koprčani so se ponovno pognali v lov za nasprotnikom. V hitrem protinapadu je lepo prišel na strel Smolnik in zadel za 23:20. V 49. minuti je Gadža lepo zaigral prekršek, sodnika sta nasedla in pokazala 2 minuti Rapotcu, minuto in pol pa še Grzentiču, ki je tako končal tekmo kot posledica 3. izključitve. V 52. minuti smo ponovno videli (pre)pozno menjavo igralca za vratarja in domačini so na lahek način prišli do prednosti 5 zadetkov pri 25:20. Minuto kasneje je Zrnić realiziral 7-metrovko za Nexe in Kralj je zahteval minuto odmora. Koprčani so se vsaj deloma predramili, dosegli 2 zaporedna zadetka in aktivneje zaigrali. Bratkovič je tako realiziral strel iz 7. metrov v 57. minuti a za kaj več kot zmanjšanje zaostanka na 3 zadetke očitno ni bilo moči. Minuto kasneje je timeout zahteval domači strateg Horvat. Domači so zadeli, Koprčani pa so v samem zaključku tekme poizkusili izpeljati še cepelin, ki se pa ni zaključil uspešno. Domači so tako tekmo rutinirano pripeljali do konca in zasluženo. Zmagali. Sanje Kopra o nadaljevanju poti v pokalu EHF so tako zaključene, fokus je sedaj potrebno usmeriti na domače prvenstvo in pokal. Prva tekma nas čaka že to sredo, ko prihaja v goste Dobova na zaostalo tekmo 17. kroga DP.