Znane so pripravljalne tekme v avgustu

Prvi teden priprav za novo sezono je za igralci, kjer so se najprej spoznali z novim trenerjem Veselinom Vujovićem in njegovim načinom dela. Zaradi res peklenske vročine so treningi potekali v klimatizirani Areni Bonifika, kjer imamo na voljo res dobre pogoje dela, tako na parketu kot v prenovljenem fitnesu.


Treningi potekajo 2x na dan, pod budnim očesom 3 trenerjev; Vanje Kralja ki poskrbi za najtežji del – kondicija in fitness; Saše Roganovića, ki izvaja specialne treninge za vratarje in seveda glavnega trenerja Veselina Vujovića, ki je že takoj prešel na delo z žogo, kajti želi spoznati čimprej vse svoje nove igralce in seveda kaj in kje so sposobni igrati.

Kaj sta povedala igralec Tilen Sokolič in vratar Jure Vran po prvem tednu treningov?

Tilen Sokolič: “Za zadaj lahko rečem, da vse poteka super, treningi so zelo razgibani, najbolj se mi dopade, da veliko delamo z žogo že v začetku priprav. Trener od nas zahteva za vsako vajo maksimalno angažiranost, ne samo fizično, ampak tudi mentalno, da razmišljamo zakaj se ta vaja dela in kaj nam doprinese, ob tem pa zahteva sproščenost na treningih. Meni se malo pozna utrujenost po prvem tednu, ker po svetovnem prvenstvu sem imel le 2 dni prosto, vendar s kakšnim dnevom prosto, bo že boljše.”

Jure Vran: “Začetek priprav je nekoliko drugačen, ker smo samo v dvorani in nič zunaj, vendar treningi še vedno naporni, kar je razumljivo glede na pripravljalno obdobje. Poleg tega imamo vratarji že v začetku ogromno specialnega vratarskega treninga pod vodstvom Saše, kar meni osebno zelo odgovarja. Na treningih se čuti velika želja, motivacija za dokazovanje pred novim trenerjem in upam da se bo tudi preneslo na tekme.”

 

Naši rokometaši bodo do začetka prvenstva igrali kar nekaj prijateljskih tekem, vendar kot kaže le eno pred domačimi navijači. Pa poglejmo razpored tekem, katere so do sedaj potrjene:
– Petek, 11.8.2017 v Kranjski gori proti Maccabiju
– Sreda, 16.8.2017 v Velenju proti Gorenju
– Četrtek, 17.8.2017 v KOPRU proti Umagu
– Sobota, 26.8.2017 v Dobovi – turnir
– Konec avgusta ali začetek septembra še ena tekma proti Umagu, ni še določen točen datum

Točne ure tekem bomo objavili na našem facebook profilu.

Fora Koper!!