DELITEV TOČK V SLOVENJ GRADCU

Naši rokometaši so v sklopu 5. kroga Lige NLB gostovali v Slovenj Gradcu, kjer smo se morali po infarktni končnici zadovoljiti z neodločenim izidom. Tekma se je zaključila s rezultatom 24:24.

Domača ekipa je v tekmo krenila suvereno, saj je po petih minutah igre vodila z rezultatom 4:1. Do 12. minute smo nato ohranili mrežo nedotaknjeno in smo, z zadetkom Tineta Poklarja, rezultat izenačili na 4:4. Prvi polčas je zaznamovala obrambna in obenem izenačena igra obeh ekip. Na slednje tudi nakazuje rezultat ob polčasu, in sicer 9:9.

V drugi del tekme smo vstopili visoko motivirano in z izjemno željo po zmagi. Po zadetku kapetana Jake Moljka smo vselej vodili. Dve minuti do konca srečanja nas je, z zadetkom iz sedmih metrov, v vodstvo s 21:24 popeljal Tine Poklar. V 60 sekundah so gostje izjemoma uspeli doseči dva gola in tako spremenili ozračje v dvorani. Tomislav Špruk je s prekrškom za rdeči karton ustavil protinapad domače ekipe, ki je nato imela na voljo strel iz sedmih metrov. Slednjega so v zadnjih izdihljajih srečanja uspešno pretvorili v zadetek in tako rezultat izenačili. Tekma se je zaključila z izidom 24:24.

V naslednjem, šestem krogu, je na sporedu prava rokometna poslastica. V domači Areni Bonifika bomo gostili RK Trimo Trebnje. Tekma je na sporedu v soboto, 16. oktobra ob 19. uri.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Sigurno sem razočaran, glede na to da smo celo tekmo vodili in na koncu so nas nasprotniki ulovili. Mislim, da smo si zaslužili več, fantje so se borili celo tekmo in igrali lep rokomet. Na koncu lahko rečem da smo izgubili točko, vseeno pa čestitam fantom in gremo dalje.«

RK Slovenj Gradec : RD Koper 24:24 (9:9)

RD Koper: Poklar 7, Žagar 4, Breznikar 4, Moljk 3, Smolnik 3, Makuc 2, Pavlović 1, Muminović, Kete, Špruk, Morato, Sanabor, Konjevič, Logar, Jelovčan, Vujović.

 

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj