Neuspešen vikend naših najmlajših

Minuli vikend so žal neuspešno zaključile naše mlajše selekcije. Prav vse ekipe, starejši dečki A in B, kadeti in mladinci, so morali priznati premoč nasprotnika. 

KADETI

Kadeti so z gostovanja v Slovenj Gradcu vračajo s trpkim priokusom izgubljene priložnosti. Končni rezultat te tekme ne odraža velike borbenosti in želje po uspehu, ki so jo prikazali naši fantje.

Že v 11. minuti prvega polčasa je moral igro zaradi poškodbe zapustiti vratar Jakob Morato, ki ga je nadomestil Milan Tepić, sicer vratar ekipe starejših dečkov B. Igra je bila kljub dejstvu, da je večina domačih igralcev za leto starejša, enakovredna. Zaostanek so si priigrali zaradi številnih neizkoriščenih priložnosti, nerealiziranih protinapadih in zgrešenih 7-metrovk.  V prvem polčasu je bilo kar 11 zgrešenih »zicerjev«, kar je bilo na koncu preveč, da bi lahko ogrozili zmago slovenjgraške ekipe. Vsaka šola nekaj stane. Fantje, glavo gor in gremo naprej!

S petimi zadetki je bil najboljši strelec Klej Sanabor, po 4-krat so zadeli Kristian Atanasov, Sandi Muminović in Adnraž Makuc.

 

RK Slovenj Gradec 2011 : RD Koper 31 : 22 (14 : 8)

Statistika kadeti, 2.2. Zapisnik kadeti, 2.2.

STAREJŠI DEČKI A

Fantje so v igro vstopili zmedeno. V začetku prvega polčasa smo napravili kar nekaj nepotrebnih napak, izgubljene žoge (do 7.minute je bilo le-the že 7) pa so pripeljale do zaostanka dveh zadetkov, 6 : 4. Visoko postavljena obramba, v nekaterih trenutkih 3 : 3, je našim fantom povzročala kar nekaj težav. Kljub dobrimi obrambam Lukasa Lampetase nasprotniku niso uspeli približati. Prvi polčas smo zaradi tehničnih napak končali z rezultatom 25:17.

V drugem polčasu so se fantje pobrali in držali rezultat. Kasneje pa so se zažele ponavljati napake prvega polčasa; izgubljene žoge. Domači rokometaši so svojo prednost le še poviševali. Sicer smo drugi polčas odigrali precej bolje kot prvi, vendar vseeno preslabo, da bi tekmo obrnili sebi v prid. Končni rezultat je bil 42 : 31.

Z enajstimi zadetki je bil najboljši strelec Andrej Makovec, 9-krat je zadel Samo Črne.

Naslednja tekma nas čaka proti Gorenju iz Velenja.

 

RK Metlika : RD Koper 42 : 31 (25 : 17)

Statistika SDA, 3.2. Zapisnik SDA, 3.2.

STAREJŠI DEČKI B

Domači rokometaši so povedli že v začetku tekme, čeprav bi bilo lahko tudi obratno, saj so igralci Kopra dobro igrali in ogrožali domači gol. Vendar pa so v nadaljevanju igre naredili preveč tehničnih napak (lovljenje, podajanje) ter grešili lepo priigrane mete na gol domačega vratarja. Tako je prednost ob polčaasu znašala pet zadetkov.

V nadaljevanju so kljub številnim menjavam v gostujoči ekipi domačini strnili svoje vrste in pokazali, zakaj so bili do sedaj vedno finalisti državnega prvestva v svoji kategoriji. Škoda za zamujeno priložnost, saj bi se z večjo zbranostjo in željo po zmagi lahko bistveno bolje zoperstavili domačinu, ter tako veliko dražje » prodali svojo kožo«.

S petimi zadetki je bil najboljši strelecLuka Jevšinek, po 4-krat sta zadela Maj Morel in Matias Kukanja.

 

RK Sviš Ivančna Gorica: RK Koper 34 : 26(18 : 13)

Statistika SDB, 2.2. Zapisnik SDB, 2.2.

MLADINCI

RD Koper : RK SVIŠ Ivančna Gorica 22 : 29 (12 : 16)

Statistika mladinci, 4.2. Zapisnik mladinci, 4.2.