Starejši dečki B slavili na sosedskem derbiju

V ponedeljek, 13.5., in torek, 14.5., sta svoje zadnje boje polfinalnih skupin odigrali še ekipi starejših dečkov A in B. V ponedeljek so starejši dečki B v škofijski dvorani Burja gostili ekipo Izole, ekipa A, pa se je v torek odpravila na gostovanje v Trebnje.

STAREJŠI DEČKI A

Po izvrstni predstavi na domačem igrišču, kjer so nasi fantje pokazali kako se bori za barve klub,a se žal v Trebnjem zgodba ni ponovila. Že od prve minute ni bilo čutiti naboja in agresivne igre. Domačini so začeli zelo dobro in celo povedli za pet zadetkov.

Drugi polčas je bil podoben prvemu oz. bleda senca prvega. Trener je opazil, da igra ne steče in zamenjal celotno postavo ter s tem dal priložnost tudi ostalim.

S prikazano igro in borbenostjo se na tej tekmi ne moremo pohvalit. Kljub porazu še vedno zasedamo prvo mesto polfinalne skupine D. S tem smo se uvrtsili v boje od 9.-12- mesta, kar pa je za fante letnika 2004 izjemen dosežek.

S šestimi zadetki je bil najboljši strelec Žan Nadarevič, 5-krat je zadel Samo Černe.

RK Trimo Trebnje: RD Koper 33 : 21 (17 : 13)

Statistika, SDA 14.5. Zapisnik, SDA 14.5.

 

STAREJŠI DEČKI B

Povratno temo z ekipo iz Izole smo tokrat igrali na Škofijah, zaradi zasedenosti domače Arene Bonifika. Po daljšem premoru smo nadaljevali prvenstveno tekmo v polfinalni skupini  C. Tekme nismo odigrali najbolje, saj smo si dovolili preveč nezbranosti v napadu, ter nediscipline v fazi obrambe. V začetku sta bili ekipi dokaj poravnani, saj sta bili rezultatsko izenačeni. Našim fantom igra ni stekla, tako da so Izolani predvsem z igro na krožnega napadalca kaznovali počasno in nezbrano sodelovanje v domači 3:2:1 obrambi. Po minuti odmora  trenerja Leona Benulič in menjavah v domačih vrstah, je prednost do polčasa narasla na šest golov (20 : 14).

V začetku drugega polčasa so se gostje dva krat približali na štiri zadetke zaostanka. Ponovni time aut in dvig hitre igre, ter boljši pristop v obrambi je v nadaljevanju postavil stvari na svoje mesto. Gol razlika je narasla in se ob 7 metrovki v našo korist v zadnji minuti ustavila pri devetih golih. Zmaga je potrdila prvo mesto naše ekipe v skupini C.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec ekipe Maj Morel, 6-krat je zadel Luka Jevšinek.

Sedaj želimo izboljšati igro v obrambi in zmanjšali število tehničnih napak, saj gremo čez štirinajst dni na finalni turnir, kjer bomo odigrali tekme za končno uvrstitev od 9. do 12. mesta.

RD Koper: RD Butan Plin Izola 33 : 24 (20 : 14)

Zapisnik, SDB 13.5.Statistika, SDB 13.5.