Visoka zmaga starejših dečkov B in maljših dečkov B

Minuli vikend so tekmovalni del zaključile naše mlajše selekcije. Ekipa starejših dečkov A je z odlično predstavo v domači Bonifiki premagala ekipo Rudarja, starejši dečki B so visoko ugnali ekipo Krkškega. Mlajši dečki A in B so v nedeljo gostovali na Igu. Mlajšim dečkom A je na koncu zmanjkalo le malo, mlajši dečki B pa so zanesljivo ugnali nasprotnika. Ekipa mladincev je sicer z odlično predstavo vseeno morala priznati premoč izkušenejšege Trima. Ekipe sedaj čaka nekoliko daljši tekmovalni odmor. S tekmami nadaljujejo šele po prvomajskih praznikih. Se bodo pa nekatere naše ekipe v velikonočnem času udeležile dveh turnirjev. Ekipe kadatevo ter starejših dečkov A in B se odpravljajo na velikonočni turnir v Rovinj, mlajše selekcije pa bodo sodelovale na koprskem velikonočnem turnirju.

STAREJŠI DEČKI A

RD Koper : RK Rudar 30 : 26

V soboto smo odigrali povratno tekmo z Rudarjem iz Trbovelj.

Začetek je bil zelo obetajoč, dobra obramba, tako vratarja Jan Franka kot celotne ekipe, katera je pokazala da je koprska trdnjava zelo težko osvojljiva.

Uspešen napad pa je poskrbel, da je bil v 7. minuti rezultat že 7 : 2. Dobra organizacija napada Andreja Makovca, kateri je izpolnjeval do potankosti vse taktične zamisli trenerja in uspešni zaključki Mattija Logarja, Samota Černeta in Žana  Nadareviča so poskrbeli, da je bil ob polčasu rezultat 18 : 9 v korist naših fantov.

Drugi polčas se je nadaljeval malce slabše, saj obramba ni delovala kot v prvem in napad je malce slabše izpeljeval dogovorjene akcije. Kljub slabši igri je bilo v 37.minuti 24 : 16.

Pri velikem vodstvu pa je trener ponudil priložnost tudi ostalim fantom, ki so jo dobro izkoristili in uspešno privedli tekmo do konca. Končni rezultat je bil 30 : 26.

Naslednia tekma nas čaka po prvomajskih počitnicah. Vmes pa se vam bomo oglasili iz velikonočnega turnirja v Rovinju.

Statistika, SDA 13.4. Zapisnik, SDA 13.4.

 

STAREJŠI DEČKI B

RD Koper : RK Krško 30 : 13 (12 : 5)

Povratno tekmo z ekipo iz Krškega, smo odigrali tudi tokrat dobro v obrambi. Prednost v prvem polčasu bi bila še višja, če v napadu ne bi naredili preveč tehničnih napak. Pretok igre iz obrambe v napad je tudi tokrat dobro deloval, ko je poškodovanega Nika Montaničav tej vlogi zamenjal Luka Jevšinek. V sodelovanju s krožnimi napadalci, se je s pregledom nad igro in lepimi asistencami izkazal Tilen Dežjot. Tekma v drugem polčasu je potekala po notah domače ekipe, ko so dobro pripravljenost in sodelovanje med igralnimi mesti prikazali vsi igralci, ki so stopili na igrišče.

Naslednja tekma nas čaka po prvomajskih počitnicah. Takrat bomo v domači Bonifiki gostili ekipo Butan Plina Izole. Med velikonočnimi prazniki pa se odpravljamo na velikonočni turnir v Rovinj.

Statistika, SDB 13.4. Zapisnik, SDB 13.4.

 

MLAJŠI DEČKI A

ŠD Mokerc-KIG : RD Koper 24 : 22 (12 : 9)

V zadnjem krogu polfinalne skupine so naši fantje gostovali na Igu. Obe ekipi sta tekmo začeli zelo bojevito, kar o tem priča izenačujoč rezultat. V zadnjem delu prvega dela so naši fantje zgrešili nekaj steelov, kar so domačini izkoristili in odšli na odmor z tremi zadetki prednosti.

Nekoliko zaspan drugi polčas, je pripomogel do tega, da so domačini povišali razliko in 7 minut pred konec vodili za 6 zadetkov. S spremembo obrambne postavitve in z nekaj menjavami so se naši mladi rokometaši prebudili in z odlično obrambo in nekaj atraktivnimi zadetki prišli na en gol razlike. Za kaj več pa je zmanjkalo časa in nekoliko sreče.

Naslednji teden fante čaka velikonočni turnir v Kopru.  Proti koncu meseca maja pa še zaključni turnir za 13. mesto v državnem prvenstvo.

Statistika, MDA 14.4. Zapisnik, 14.4.

 

MLAJŠI DEČKI B

ŠD Mokerc-KIG : RD Koper 9 : 21 (5 : 9)

V zadnji tekmi polfinalne skupine smo mlajši dečki B gostovali na Igu. Tekmo smo začeli dobro in hitro povedli s 3 : 0. Domačini so se uspeli dvakrat približat na gol zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo kakovosti. Polčas smo dobili s 5 : 9.

V drugem polčasu smo nadaljevali z dobro igro v obrambi in z lahkimi zadetki prednost hitro povečali. Kljub menjavam se ta ni manjšala. Vsi igralci si zaslužijo pohvale za dobro igro in borbenost. V skupini smo osvoljili 2. mesto,  tako da nas čakajo tekme za razvrstitev od 5.-8. mesta.

Statistika, MDB, 14.4. Zapisnik, MDB 14.4.

MLADINCI

RD Koper : RK Trimo Trebnje 20 : 26 (9 : 12)

Statistika, mladinci 14.4. Zapisnik, maldinci 14.4.