Sezona 2020/21 se začenja

V petek (24.7.) smo z uvodnim sestankom ter skupno večerjo zakorakali v sezono 2020/21, v kateri si želimo, seveda poleg zdravja in dobrih rezultatov, predvsem eno stvar, in sicer da bi se tekmovanja normalno začela ter izpeljala v celoti.

Uvodni sestanek je ob udeležbi uprave društva, strokovnega vodstva članske ekipe ter igralcev prve ekipe potekal v sproščenem vzdušju, na njem pa sta predsednik društva Nejc Poklar ter trener Uroš Rapotec predstavila športno-organizacijske novosti ter plan dela priprav. Veliko povedanega je bilo tudi na temo “koronavirus”, predvsem s strani zdravstvene službe, ki je prisotne seznanila z aktualnimi informacijami ter ukrepi in priporočili za delovanje v trenutnih razmerah.

V strokovnem štabu je prišlo do zamenjave na mestu kondicijskega trenerja. To strokovno vlogo bo letos zasedal Igor Čuk, ki bo pomembno delo opravil predvsem v času priprav (julij, avgust), ko bo igralce fizično pripravil na vse napore, ki jih čakajo v letošnji sezoni. Kot že objavljeno, smo nove obraze pozdravili tudi med igralci. Rok Jelovčan in Staš Jovičič sta sicer z ekipo trenirala že v juniju, Tine Poklar, Andraž Kete, Dani Zugan in Luka Logar pa so se na sestanku prvič uradno predstavili svojim novih soigralcem. Edina tuja okrepitev letos, Dragan Pavlović, je zaradi prestajanja obvezne karantene žal manjkal, treningom pa se bo pridružil v naslednjih dneh.

Po sestanku je sledila “spoznavna” večerja v prijetnem okolju Gostilne Manjada. Vendar pa se fantje na večerji niso mogli predolgo zadržat, saj so jih že v soboto zjutraj čakale prve letošnje športne obveznosti, in sicer testiranje na atletskem stadionu. Po jutranjem težkem treningu je popoldne sledilo še tekmovanje v odbojki na mivki, kjer se je že pokazala želja po zmagah, tako da smo videli kar nekaj napetih dvobojev.

Že včeraj (ponedeljek) pa se je začelo “zares zares”. Dopoldanski treningi bodo potekali na atletskem stadionu ter na mivki, popoldanski pa v dvorani. V sredini avgusta odhajamo na priprave v Maribor, kjer bomo tudi odigrali prve prijateljske tekme. Pred pričetkom prvenstva se bomo udeležili tudi močnega turnirja v Dobovi (MRD Dobova, Tatran Prešov – SK), ki bo veljal za generalko pred prvo letošnjo tekmo državnega prvenstva proti trebanjskemu Trimu.

Igralcem ter strokovnemu vodstvu želimo uspešno sezono!