POZITIVEN ZAKLJUČEK LIGAŠKEGA LETA

Naši rokometaši so ligaško leto zaključili z zmago v gosteh. V sklopu 13. kroga Lige NLB smo bili s 23:28 boljši od RD Urbanscape Loka.

Parket Športne dvorane Poden vselej velja za izjemno vročega in tako je bilo tudi tokrat. Po osmih minutah igre smo prek zadetka Roka Marića postavili začetni delni izid 3:1. Gostje so imeli pripravljen odgovor v obliki lastnega delnega izida 4:1. Sledila je redna izmenjava zadetkov, tako da se do zadnjih minut polčasa nobena od ekip ni uspela odcepiti na več kot zadetek razlike. Domači so pred zaključkom polčasa uspeli povesti za dva gola razlike, a vendar je zadetek Matevža Žagarja v 30. minuti poskrbel za zmanjšanje zaostanka pred polčasom na 14:13.

Borben rokomet se je nadaljeval tudi v drugem delu tekme. Po 40. minutah igre smo prek treh zaporednih zadetkov Adama Bratkoviča prevzeli vajeti v svojo roke. Škofjeločani pa so v nadaljevanju poskrbeli za ponovni prevzem vodstva. Po minuti odmora smo zbrali misli in poskrbeli za delni izid 6:1, ki ga je z zadetkom kronal kapetan Jaka Moljk in tako dokončno odločil vprašanje o zmagovalcu. Končni rezultat je bil 23:28.

Koledarsko leto v sklopu Lige NLB je zaključeno. V sredo sledi še zadnja domača tekma leta. Ob 19.30 bomo v Areni Bonifika gostili RK Krško. Lepo vabljeni, da skupaj zaključimo leto 2022! 

 

Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:

“Kot smo pričakovali je za nami ena težka tekma. Nekoliko slabši prvi polčas, v katerem je domači vratar obranil kar nekaj 100 % strelov; zgrešili smo dva penala. Med polčasom smo se dogovorili, da bomo stisnili v obrambi tako kot smo jo držali prvi polčas in da poskusimo v napadu s hitrejšim pretokom žoge priti do lažjih strelov. To nam je tudi uspelo na koncu tekme, kjer je naša zbranost pripomogla k temu, da smo tekmo pripeljali do konca.”

 

RD Urbanscape Loka : RD Koper 23:28 (14:13)

RD Koper: Poklar 6, Kete 4, Bratkovič 4, Bekrič 4, Marić 3, Žagar 2, Breznikar 2, Zugan 2, Moljk 1, Stojanović, Furlan, Sanabor, Makuc, Konjevič, Vujović, Đurica, Jelovčan.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ