Dolgoletno pogodbo je s klubom sklenil mladi Andraž Makuc

Članski ekipi se je tudi uradno pridružil 17-letni Andraž Makuc. Mladi potencial, ki lahko ekipi veliko doprinese, je s klubom podpisal 4-letno pogodbo.

Andraž izhaja iz rokometne družine. Odličen rokometaš, tudi član koprskega Cimosa, je bil že njegov oče Simon. Po očetovih stopinjah pa sta kmalu sledila oba sinova, Domen in Andraž. Svojo rokometno pot je začel pri Hrpeljskemu klubu Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina. V lanski sezoni, 2018/2019, pa se je pridružil koprskim kadetom: »V Koper sem prišel v lanski sezoni, sprva kot kadetsko-mladinski igralec. Kasneje pa mi je bila iz strani trenerja Rapotca ponujena priložnost, da se pridružim članski ekipi. Za Koper sem se odločil, ker mi je všeč ta način dela, predvsem z mlajšimi. Veliko igralcev, ki izhajajo iz koprske rokometne šole, igra v tujini, kar je bil tudi eden izmed razlogov, da sem prišel v Koper.«

V koprskih članskih vrstah je debitiral že v drugem delu lanske sezone. Trener Uroš Rapotec je v mlademu Makucu prepoznal potencial ter mu ponudil priložnost. Na enajstih odigranih tekmah je zabeležil kar šest zadetkov. Je pa zelo pomembno vlogo odigral v kadetski in mladinski ekipi, kjer je kot organizator igre dobro vodil svoje soigralce.

V letošnji sezoni bo tako zaigral za člansko in mladinsko ekipo.

Osebna izkaznica

Ime in priimek: Andraž Makuc

Datum rojstva: 24.07.2002

Števila dresa: 35

Igralna pozicija: zunanji igralec

Dosedanji klubi: RD Škerajnc Jadran Hrpelje-Kozina