INFARKTEN ZAKLJUČEK ZA NOVI DVE TOČKI

Naši rokometaši so prišli do druge zaporedne zmage v državnem prvenstvu. V sklopu 22. kroga smo bili s 30:29 boljši od rokometašev RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Po velikonočnem premoru se je rokomet ponovno vrnil v Koper. Petkov večer so naši fantje otvorili s počasnejšim tempom in gostom dovolili narekovanje tempa. Vendar je bil prvi del srečanja vselej zaznamovan z izenačeno igro obeh ekip, ki sta si redno izmenjavali zadetke. Z zadetkom Andraža Makuca pred zaključkom prvega polčasa smo v garderobo odšli z vodstvom 13:12.

Drugi del tekme smo suvereno otvorili, saj smo po šestih minutah vodili že s tremi zadetki prednosti (17:14). Gostje pa so na naše povečanje vodstva odgovorili z delnim izidom 3:0 in tekmo ponovno izenačili. Ekipi sta si v nadaljevanju redno izmenjavali zadetke vse do zadnje minnute. Z dvema zadetkoma iz sedmih metrov Tineta Poklarja smo vodstvo zadržali vse do zadnjega napada gostov, ki so po zaključku rednega dela imeli na voljo še sedemetrovko. Luka Logar se je soočil z Markom Marojevičom. Slednji je zadel prečko in tako smo ohranili vodstvo in zasluženo slavili s 30:29.

Prišli smo do dveh zasluženih in pomembnih točk, ter do druge zaporedne zmage. Naslednji konec tedna nas čaka gostovanje na Štajerskem, kjer se bomo pomerili z RK Maribor Branik.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Pričakoval sem, da tekmo ne bo lahka. SVIŠ je zelo korektna ekipa – zadnje tekme igrajo zelo dobro. Imeli smo nekaj zdravstvenih težavic, vendar to ne bi smelo vplivati. Čestitam fantom za borbenost in težko prigarano zmago.«

 

RD Koper : RK SVIŠ Ivančna Gorica 30:29 (13:12)

RD Koper: Poklar 7, Vujović 4, Sanabor 4, Makuc 4, Žagar 3, Breznikar 3, Pavlović 1, Konjevič 1, Kete 1, Zugan 1, Smolnik 1, Moljk, Muminović, Jelovčan, Logar, Morato.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ