IZ PRESTOLNICE Z DVEMA TOČKAMA

Naši rokometaši so v sklopu 17. kroga gostovali v Ljubljani, s katere so se v Koper vrnili s polnim izkupičkom. Na sobotnem obračunu smo od domače ekipe bili boljši z 26:30.

Po tesnem porazu v samem zaključku srečanja proti Celjanom, je bila tokrat na sporedu na papirju relativno »lažja« tekma, kjer smo bili izraziti favoriti. Kljub temu pa smo v tekmo vstopili kot v vsako drugo in z le enim ciljem v mislih – zmago. Tekmo smo otvorili z zadetkom Andraža Keteja in po šestih minutah povedli z rezultatom 1:3. Domača ekipa pa nikakor ni spustila tempa in nam redno vračala udarce. S tremi minutami pred koncem prvega dela je bil rezultat izenačen na 9. Do konca prvega polčasa smo nato postavili delni izid 4:1 in tako, po zadetku Matevža Žagarja, v slačilnico odšli ob rezultatu 10:13.

Ljubljačani so v drugem delu stopili na plin in s 15 minutami pred koncem rezultat izenačili na 21. V naslednjih minutah tekme so bile ključnega pomena obrambe Luke Logarja in Roka Jelovčana, ter mirni roki Tineta Poklarja in Žige Smolnika, saj smo tako ponovno prišli na tri gole razlike in tekmo suvereno pripeljali do konca. Ob zadnjem zvoku sirene je na semaforju pisalo 26:30.

Naslednji konec tedna je na sporedu domača tekma. V soboto, 12. marca, bomo ob 19. uri v Areni Bonifika gostili rokometaše Slovenj Gradca. Vabljeni!

MRK Ljubljana : RD Koper 26:30 (10:13)

RD Koper: Smolnik 7, Poklar 5, Žagar 5, Kete 4, Breznikar 3, Moljk 3, Zugan 1, Pavlović 1, Konjevič 1, Muminović, Špruk, Vujović, Logar, Jelovčan, Morato.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

“Čestital bi fantom za zmago. Jaz sem pričakoval, da bo tekma težka, kar se je tudi konec koncu pokazalo. Mulci so kot vedno pokazali veliko borbenosti in jim čestitam za prikazano ter želim veliko uspeha še naprej.”

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ