Izola : Koper 1 : 1

Po naši zmagi v jesenskem delu so tokrat na obalnem derbiju slavili domačini iz Izole. V nabito polni dvorani so za imenitno vzdušje poskrbele navijaške skupine 12. Kopra, Tifozi in Ribari. Večji del tekme smo bili v rahli rezultatski prednosti. Najvišja razlika v prvem polčasu je zanašala 3 zadetke.

V začetku drugega polčasa smo razliko povečevali in v 48. minuti je le-ta znašala 5 zadetkov (17:22). Sledila je dramatična končnica v kateri so domačini prednost izničili in na koncu zmagali za 2 zadetka. Preobrat je zaznamovala naša neučinkovitost v napadu in premajhna agresivnost v obrambi.

Škoda je izgubljenih točk in primata na Obali. So si pa domačini s to zmago zagotovili obstanek med prvoligaši kar pomeni, da bodo tudi drugo sezono na sporedu vsaj dva Obalna derbija. O uvrstitvi v ligo za prvaka bo tako odločala sobotna tekma proti Dobovi ob 20:00. Že jutri pa je na sporedu 1/4 finale pokala Slovenije, Koprčani gostujemo pri ekipi Dola TKI Hrastnik, ki trenutno zaseda 1. mesto v 1.B ligi in je bil naš nasprotnik tudi na zaključnem turnirju pokala v lanski sezoni.

Dve tekmi, ki bosta odločilno vplivali na oceno letošnje sezone.

Forza Koper!