Mlajše selekcije pretekli vikend polovično uspešne

Poleg članov so v preteklem vikendu tudi ekipe naše rokometne šole odigrale prvenstvene tekme v svojih starostnih kategorijah:

MLADINCI:

Mladinci so v nedeljo gostovali v Ribnici, kjer so doživeli prepričljiv poraz. Naši mladinci niso bili kos nasprotniku niti v enem delu tekme. Tako se je že prvi polčas zaključil z rezultratom 18:8, kar že samo po sebi priča o slabi igri tako v obrambi kot v napadu. Tudi v drugem delu tekme so naši mladinci nadaljevali s podobno predstavo. Tako se je tekma zaključila pri rezultatu 38:20. S tem porazom so mladinci RD Koper ostali na osmem mestu 1. državne lige z osvojenimi 18-imi točkami. Naslednjo tekmo bodo mladinci odigrali doma proti ekipi MRK Krka.

20.krog 1.DRL: 14.4.2024, ob 17.00, ŠRC Ribnica

RD Riko Ribnica – RD Koper 38:20

Poročilo mladinci Ribnica – Koper

KADETI:

Poraz na gostovanju so doživeli tudi kadeti. V tekmi 4.kroga skupine za razvrstitev od 13. do 18. mesta so gostovali v Škofji Loki. V prvem polčasu je bila naša ekipa popolnoma enakovredna gostiteljem. Drugi polčas je ekipa RD Urbanspace Loka odprla boljše kot mi in v 38. minuti zbežala na štiri zadetke prednosti (15:11).  Sledil je delni izid 3:0 v našo korist, kar je botrovalo minuti odmora s strani domače ekipe. Gorenjski igralci so nato strnili vrste in v 48. minuti povedli za šest zadetkov (20:14). Kljub učinkoviti igri v zadnjem delu tekme, se našim kadetom ni uspelo približati na manj kot 3 zadetke zaostanka. Tekma se je zaključil z rezultatom 23:20. Naslednjo tekmo bodo kadeti odigrali prav tako v gosteh, ko se bodo 20.4. pomerili z vrstniki iz RK Jeruzalem Ormož.

4.krog Finale 13.-18. mesto: 13.4.2024, ob 13.45, Dvorana Poden Š.Loka

RD Urbanspace Loka – RD Koper 23:20

Poročilo kadeti Loka – Koper

STAREJŠI DEČKI A:

Ekipa SDA je v soboto odigrala 1.krog polfinalne skupine državnega prvenstva. Na gostovanju v Radovljici so premagali domači klub z rezultatom 16:25. Začetek tekme je bil za obe ekipi precej neuspešen, saj je bil do osme minute rezultat 8:8. Nato je naši ekipi uspelo pokazati več zbranosti in nekaj več kvalitet v igri. Posledica tega je bil ugoden rezultat že ob koncu prvega polčasa (7:14). Tudi drugi polčas je šel v našo korist. V 40. minuti je prednost narastla že na 10 zadetkov, kar je ekipi uspelo ohraniti praktično do zaključka tekme. S končnim rezultatom 16:25 je naši ekipi SDA uspelo odlično odpreti polfinale državnega prvenstva. Naslednjo tekmo igrajo fantje doma prosti vodilni ekipi RK Trimo Trebnje.

1.krog Polfinale skupina A: 14.4.24, ob 14.00, SGTŠ Radovljica

RK Frankstahl Radovljica – RD Koper 16:25

Poročilo SDA Radovljica – Koper

STAREJŠI DEČKI B:

Tudi ekipa SDB je z odliko odigrala prvo tekmo v svoji polfinalni skupini. V nedeljo so v Areni Bonifika premagali vrstnike iz ekipe RK Sviš Ivančna Gorica. Naši fantje so že na začetku tekme pokazali kdo je gospodar v Bonifiki in hitro povedli za tri zadetke. Prednost so ohranjali do konca prvega polčasa, ki se je zaključil z izidom 11:9. Prednost so ohranjali tudi v nadaljevanju, vse do 40.minute, ko je Svišu uspelo v dveh minutah izid izenačiti. Sledila je minuta odmora RD Koper in napeta igra gol za gol vse do 47. minute. Nato pa super finiš naših fantov in zaključek tekme z zmago 28:24. S to zmago je ekipa SDB odlično začela polfinalni del tekmovanja in ohranila vodilno mesto v svoji skupini. Prihodnji teden odhajajo na gostovanje v Novo mesto k ekipi MRK Krka.

1.krog Polfinale skupina A: 14.4.24, ob 13.15, Arena Bonifika  

RD Koper – RK Sviš Ivančna Gorica 28:24

Poročilo SDB Koper – I.Gorica

MLAJŠI DEČKI A IN C:

Pretekli vikend so s turnirji nadaljevali in tako nabirali bogate izkušnje tudi fantje iz ekip MDA in MDC. Mlajši dečki A so v soboto odigrali turnir v domači dvorani z vrstniki iz ŠRD Škofljica in RK Dol TKI Hrastnik. Prav tako so tudi mlajši dečki C igrali svoj turnir v soboto v Areni Bonifika in sicer s fanti iz ekip RD Butan plin Izola in RK Kronos Logatec.

Nov paket tekem mlajših selekcij je na sporedu že prihodnji vikend. Več o tem pa v enem od prihodnjih člankov.

FORZA KOPER!!!