Nekoliko slabša realizacija nas je stala zmage

Tokrat smo se odpravili na gostovanje k ekipi SVIŠa iz Ivančne Gorice. V prejšnjem krogu smo v domači Bonifiki premagali ekipo Dola, Goričani pa so v gosteh morali priznati premoč Dobove. Danes potrebujemo zmago, saj bi se s tem varno zasidrali med najboljših šest državnega prvenstva, ki vodi v končnico za prvaka.

Tekmo so odlično začeli domači rokometaši in že v uvodnih minutah tekme povedli za dva zadetka, 4 : 2. V prvih 10.minutah tekme smo naredili kar osem teničnih napak, kar nas je tudi stalo takega zaostanka. V obrambi smo bili nekoliko nezbrani ter gostom dopustili do lahkih zadetkov. Nekoliko v krču pa so bili tudi vratarji. Sicer so obranili tri najstrožje kazni, a le en strel iz igre. Gostitelje smo lovili praktično celoten prvi polčas. Na izenačenje smo jih uspeli uloviti šele ob izteku polčasa, ko je za 12 : 12 zadel Marko Matijašević.

V drugem polčasu se je nadaljevala igra gol za gol. Gostje so nas skozi cel polčas držali v rahli rezultatski prednosti. V nadaljevanju tekme je bila naša obramba nekoliko nezbrana, gostiteljem smo dopustili veliko zadetkov iz krilnih položajev. V napadu smo naredili preveč nepotrebnih napak ter bili brez pravih idej. Vsekakor se nam je poznala odsotnost Nina Grzentiča in Janeza Gučka.

35 sekund pred koncem tekme smo imeli priložnost za izenačenje, ampak je nismo dobro izkoristili. Nič ni še izgubljeno, možnosti za končnico za prvaka so še odprte.

V naslednjem krogu bomo v domači Bonifiki gostili ekipo Jeruzalem Ormoža. Tekma je na sporedu v soboto, 23.2., ob 19.uri. Zmaga je nujna!

Statistika, RK SVIŠ RD Koper, 16.2. Zapisnik, RK SVIŠ RD Koper, 16.2.