Nov uspešen vikend selekcij rokometne šole

 

Pretekli vikend so tudi ekipe rokometne šole RD Koper odigrale prvenstvene tekme v svojih starostih kategorijah. Mladinska ekipa bi morala odigrati tekmo 21.kroga vendar je bila ta prestavljena na kasnejši termin. Sicer pa so naše ekipe dosegle sledeč rezultate:

 

KADETI:

Kadetska ekipa je v soboto gostovala v Ormožu, kjer je v petem krogu finalne skupine premagala domači RK Jeruzalem Ormož. Fantje so si že ob polčasu priigrali sedem golov prednosti (12:19). Končni rezultat pa je bil 21:34. S to zmago so naši kadeti prevzeli vodstvo v boju za končno 13. mesto v državnem prvenstvu. Naslednja tekma je na sporedu v soboto, 27.4.24, ko v Bonifiko prihaja ekipa RK Frankstahl Radovljica.

5.krog Finale 13.-18. mesto: 20.4.2024, ob 15.00, ŠD Hardek Ormož

RK Jeruzalem Ormož – RD Koper 21:34

Poročilo kadeti Ormož – Koper

 

STAREJŠI DEČKI A:

Ekipa SDA je v soboto odigrala 2.krog polfinalne skupine državnega prvenstva. Na Škofijah je v goste prišla ekipa RK Trimo Trebnje. Začetek tekme je pripadel gostom, ki so imeli večino prvega polčasa imeli gol ali dva prednosti. Domača ekipa je šele v zadnji minuti prvega polčasa prvič prišla do vodstva. Drugi polčas je pripadel našim dečkom in tekma se je zaključila z rezultatom 26:20. Naslednja tekma je na sporedu 11.5.24, ko naša ekipa odhaja na tekmo 3.kroga v Radovljico.

2.krog Polfinale skupina A: 20.4.24, ob 14.00, ŠD Burja Škofije:

RD Koper – RK Trimo Trebnje 26:20

Poročilo SDA Koper – Trebnje

 

STAREJŠI DEČKI B:

Ekipa SDB je gostovala v Novem Mestu, kjer so se v drugem krogu polfinalne skupine pomerili z ekipo MRK Krka. Naši fantje so že na začetku tekme prevzeli pobudo in prvi polčas zaključili s tremi zadetki prednosti (12:15). V drugem delu igre so premoč na igrišču še stopnjevali in na koncu premagali vrstnike iz Novega Mesta z rezultatom 24:31. S to zmago ostajajo vodilni v svoji polfinalni skupini. V tretjem krogu odhajajo na gostovanje v Ivančno Gorico.

2.krog Polfinale skupina A: 21.4.24, ob 12.45, ŠD Marof NM:  

MRK Krka – RD Koper 24:31

Poročilo SDB Krka – Koper

 

MLAJŠI DEČKI B:

Pretekli vikend so s turnirjem nadaljevali in si tako nabirali bogate izkušnje tudi fantje iz ekipe MDB, ki so odigrali tekme proti vrstnikom iz Brežic in Velenja.

 

Vsem ekipam čestitamo za prikazano igro. Nov paket tekem mlajših selekcij je na sporedu že prihodnji vikend. Več o tem pa v enem od prihodnjih člankov.

FORZA KOPER!!!