OBALA OBARVANA V RUMENO-MODRO

Zaključek sezone kot se spodobi – zmaga na obalnem derbiju pred tribuno polno naših zvestih navijačev! V vroči Areni Bonifika smo, v sklopu 26. kroga Lige NLB, bili od sosedov iz Izole boljši z rezultatom 34:20.

V tekmo smo vstopili borbeno in strastno, kljub odsotnosti našega trenerja, Uroša Rapotca, ki je zaradi kazni moral tekmo spremljati s tribune. Po 12 minutah igre smo vodili že z rezultatom 9:3. Izjemno razpoložen je bil Bor Breznikar, ki je do tega trenutka dosegel kar tri zadetke. Do konca prvega polčasa smo nadaljevali s suvereno igro in ob sodnikovem pisku vodili z rezultatom 19:9.

Tine Poklar je do konca tekme dosegel kar 11 zadetkov in sezono suvereno zaključil kot prvi strelec Lige NLB. V nadaljevanju srečanja smo dosledno nadzirali igro in tako ni nikoli ni bilo dvoma o končnem zmagovalcu. Ob zadnjem zvoku sirene je na semaforju pisalo 34:20.

Zadnja tekma sezone obenem pomeni slovo od Staša Slatinka Jovičića in Roka Marića, ki po današnji tekmi zapuščata Koper. A vendar je slovo imelo pozitiven priikus, saj sta se poslovila pred našimi zvestimi navijači.

Rokometno društvo Koper se zahvaljuje vsem zvestim navijačem, ki ste bili z nami v tej turbelentni sezoni polnim emocij. Komaj čakamo naslednjo sezono, da bomo še naprej zmagovali skupaj!

 

RD Koper : RD Butan Plini Izola 34:20 (19:9)

RD Koper: Poklar 11, Makuc 5, Kete 4, Breznikar 4, Slatinek Jovičić 4, Pavlović 2, Žagar 2, Marić 2, Moljk 1, Muminović, Jelovčan, Konjevič, Logar, Smolnik, Štavar, Zugan, Dolenc.

 

Nejc Poklar, predsednik RD Koper:

»Čestital bi fantom, da so prikazali eno pravo tekmo. Da so, kljub temu, da je bilo to zadnja tekma v sezoni, odigrali zase, za svoje soigralce, ki se od nas poslavljajo. Vsekakor je bila velika motivacijo to, da se je naša zvesta publika vrnila v dvorano in upam, da so oni na tribuni uživali v tekmi, kot smo mi na klopci«

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NLB 2020/21