Ormožani (pre)trd oreh

V 5. krogu so Koprčani gostovali v Ormožu, ki velja za enega najbolj vročih terenov. Domačini so tekmo začeli odločno in s pomočjo publike povedli 4:1 ter izsilili 3 izključitve gostov, od tega dve celo v eni akciji (8 min). Z veliko odločnosti se Koprčani niso predali in ujeli Ormožane pri rezultatu 5:5. Izid je bil izenačen še pri 6:6 nato pa so domači igralci imeli rahlo rezultatsko prednost vse do konca prvega polčasa, ki se je zaključil pri izidu 14:11. Največ težav je našim fantom v tem obdobju povzročal krožni napadalec Mesarič, ki je dosegel 4 zadetke in izsilil nekaj 7-metrovk.

V drugem delu so Koprčani poskušali držati visok ritem. Domačini so ohranjali največ 3 zadetke prednosti. Prvič v drugem polčasu so se Koprčani približali na zgolj zadetek zaostanka pri rezultatu 17:18. Žilavi in izkušeni domačini so se spet oddaljili in prvič na tekmi povedli za 4 pri rezultatu 19:23 v 45. minuti.  Ko je vse kazalo, da bo zmaga s pomočjo tradicionalno »korektnega« navijanja ostala doma je prišla do izraza nepopustljivost koprske ekipe, ki je z delnim izidom 0:5 celo povedla (23:24). Pri tem gre omeniti fantastične navijače 12. Kopra, ki so se tudi tokrat v zelo lepem številu odpravili na dolgo pot, da bi pomagali svoji ekipi do zmage. Bilo jih je cca 50. Rezultat je bil v zadnjih minutah še trikrat izenačen (24:24, 25:25, 26:26) pri tem so pa bili domačini tisti, ki so lovili izenačenje. Po zgrešenem strelu naših s krilnega položaja so v zadnji minuti imeli napad domačini. Sodnika sta prisodila naši ekipi še drugo izključitev in 7-metrovko, ki jo je izkušeni Čudič realiziral za vodstvo 27:26. Preostalo je še nekaj sekund za zadnji napad gostov, ki pa se je na žalost, končal neuspešno s strelom v domači blok.

Pohvala gre našim fantom za pristop, nepopustljivost in borbenost. Na koncu je jeziček na tehtnici prevesila večja izkušenost domače ekipe in kakšna sodniška odločitev. Potrebno je gledati naprej in skušati odpraviti svoje napake, saj so to tekme, ko šteje vsaka žoga in vsaka je lahko odločilna. In takih tekem bo še veliko.

Strelci:

 

  • Smolnik 7
  • Rapotec, Vlah 5
  • Bratkovič 3
  • Gorela, Grzentič 2
  • Krečič, Moljk 1 

 

V soboto je na sporedu 6. krog 1. NLB LEASING lige. V Areno Bonifika prihaja ekipa iz Ribnice, ki je na lestvici uvrščena tik za Koprčani. Obeta se nam zelo razburljiva tekma, ki se bo pričela ob 19ih. 

Vabljeni!