Polovični izkupiček mlajših selekcij pretekli konec tedna

Kadeti

Polfinalna skupina A, 14. krog (26.04.2016) – Istrabenz Plini Izola : Koper 2013                23:27 (11:14)

Kadeti Kopra so z dobro igro v gosteh premagali “večnega tekmeca” Izolo. V dvorani v Izoli se je zbralo kar precej ljudi in navijačev, katere je zanimal rezultat kadetske tekme. Koprčani so tokrat začeli odločno in taktično pametno in na začetku tekme minimalno povedli za gol. Izolani so odgovorili preko obe bekov Poberaja in Stoparja in povedli 5:4. Sledile so dobre minute koprskega vratarja Magdaleniča, katere so gostujoči napadalci izkoristili in povedli za 3 gole 6:9.Izolani so poizkušali presenetiti, a se Koprčani niso dali. Preko obeh kril Breznikarja in Staša Jovičića so uspešno zadevali in razliko treh golov uspešno zadržali do polčasa.

V drugem polčasu se je začela borba za vsako žogo. Izolani so sicer zmanjšali razliko na dva zadetka zaostanka, a so Koprčani odgovorili z granitno obrambo in uspešnimi realizacijami Eneja Jovičića, Beganoviča in Grmeka, tako da niso dovolili, da bi se kadeti Izole približali na nevarno razliko.

Končnica tekme je bila razburljiva, ko so domačini prešli iz conske obrambe in prijeli prijeli »pressing«. S timeoutom so se Koprčani dogovorili za taktiko igre v napadu in iz uspešnih akcij, kjer je zadeval Rekič in na vratih “kraljeval” Magdalenič,  uspešno pripeljali tekmo do konca.

S to zmago so si Koprčani priborili 3. mesto v polfinalni skupini, kar je odličen uspeh te generacije. Tako se bodo še s tremi ekipami borili za končno razvrstitev od 5. do 8. mesta v državi.

 

Strelci: Beganovič, Jovičič E. 6; Breznikar, Grmek, Jovičič S. 4; Rekić 2; Vukelič 1

 

***

 

Mladinci

20. krog  (03.04.2016) –  Krka : Koper 2013 37:34                                                  37:34 (19:17)

 

V 20. krogu so mladinci Kopra 2013 gostovali pri Krki, ki je že osvojila naslov mladinskih državnih prvakov Slovenije.

V prvem polčasu sta bila tekmeca zelo izenačena. Nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti. Tako se je prvi polčas končal s prednostjo domačinov za 2 zadetka pri rezultatu 19:17.

Drugi polčas so bolje začeli domači rokometaši, ki so si v 42. minuti prigrali že visokih 6 zadetkov prednosti (28:22), vendar so se oslabljeni Koprčani, ki so v Novo Mesto zaradi poškodb pripotovali samo z 10 igralci, z borbeno igro vrnili in prišli v 58. minuti do izenačenja (34:34). Žal pa je nezbranost na koncu tekme pripomogla k zmagi domačinov z rezultatom 37:34.

Najboljši strelci za Koprčane so bila Matijaševič z 10 zadetki ter Marič in Beganovič s 7 zadetki. Za goste je največ zadetkov prispeval Jakše, in sicer 10.