PORAZ PO TREH ZAPOREDNIH ZMAGAH

Naši rokometaši so po treh zaporednih zmagah priznali poraz. V sklopu 8. kroga Lige NLB smo gostovali pri RK Gorenje Velenje, ki je bil boljši s 34:26.

Po pozitivnem obdobju, v katerem smo vpisali kar tri zaporedne zmage, smo se v tekmo proti favoritom iz Velenja odpravili visoko motivirani. V luči slednjega smo v tekmo vstopili suvereno in domači ekipi onemogočili odcepitev na varno vodstvo.

V zaključku prvega dela smo prevzeli vajeti v svoje roke in, prek zadetka Benjamina Bekriča, prešli v vodstvo s tremi zadetki razlike. Sledilo je obdobje, ko sta nam bili dodeljeni dve izključitvi. Izkušeni Velenjčani so to izkoristili v svojo prid in postavili delni izid 4:0. Tako so uspeli prvi polčas zaključiti z vodstvom s 15:14.

Rokometaši Velenja so v drugi del krenili suvereno in hitro naredili razliko, ki smo jo do konca srečanja poskušali izničiti. Fantje so se borili in pustili srce na terenu, a vendar so bili gostitelji skoraj nezgrešljivi. Tekma se je zaključila z rezultatom 34:26.

V soboto, 19. novembra, ob 18. uri, je na sporedu nova preizkušnja. V domači Areni Bonifika bomo gostili novince iz RK Krško. Lepo vabljeni!

 

Andraž Kete, igralec RD Koper:

“Mislim, da smo tekmo dobro odprli. Prvi polčas smo skoraj cel vodili, a na koncu nam je Velenje ušlo za gol. V drugem polčasu smo tudi dobro začeli, potem pa manjši padec, nekaj zgrešenih sicerjev in Velenje, kakor so uigrani, so nam ušli na 4-5 golov. Mi nato nismo več bili na takšnem nivoju kot na začetku in Velenje je na koncu zaluženo boljše. Mogoče je razlika previsoka glede na potek tekme, ampak smo tudi mi v zadnjih 15 minutah naredili precej neumnosti in Velenje je bilo zasluženo boljše.”

 

RK Gorenje Velenje : RD Koper 34:26 (15:14)

RD Koper: Kete 6, Žagar 6, Bratkovič 5, Bekrič 4, Marić 2, Zugan 2, Moljk 1, Stojanović, Furlan, Sanabor, Konjevič, Breznikar, Poklar, Vujović, Đurica, Jelovčan.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ