Postavi mi vprašanje – Tine Poklar

Pred vami je prvi izmed intervjujev iz nove rubrike Postavi mi vprašanje. Kot prvega gostimo najbolj izkušenega članskega igralca Tineta Poklarja. Njegovih 16 golov proti Celju še vedno odmeva v slovenski športni javnosti. Sicer pa je Tine igralec, ki ima za seboj izjemno bogato rokometno pot. Svoj vrhunec je dosegel kot igralec norveškega Elveruma, ko je s svojo igro več let zapored mešal štrene najboljšim evropskim klubom v Ligi prvakov. Kaj si Tine misli o aktualni sezoni pa si preberite v spodnjem intervjuju.

 

  1. Kakšni so občutki po veliki zmagi proti Celju?

Občutki ko zmagaš Celje so vedno zelo dobri, saj vsi vemo, da Celje Pivovarna Laško velja za najuglednejši klub v Sloveniji, če se pa to zgodi pred polno dvorano in domačimi gledalci je še toliko lepše. V tistem trenutku smo bili tudi zelo veseli, ker smo nadaljevali zmagovit niz sedmih tekem, ampak smo se obenem tudi zavedali, da naša naloga še zdaleč ni končana, saj imamo pred sabo še veliko tekem do konca sezone.

Celjanom se je sicer videlo, da so bili nekoliko utrujeni, prav tako pa to ni ekipa kot izpred par let, vsekakor pa to ne zmanjšuje našega uspeha. Menim, da je za našo ekipo in za naš klub to zelo velika zmaga, saj tako vsi pridobivamo na renomeju in prepoznavnosti, v okolju se tudi več govori o rokometu, kar so samo pozitivne stvari za naš klub.

  1. Na tekmi si dal 16 golov, kar je za rokometne razmere ogromno, v sezoni 2020/21 si bil tudi najboljši strelec Lige NLB kar je še večji dosežek, sicer si pa znan kot vrhunski obrambni igralec. Kaj je pomembneje – goli ali obramba?

Na tekmi se je dejansko poklopilo vse kar je bilo za to potrebno, tudi sam se počutil v dobri strelski formi, zato sem bil agresiven. Vsekakor pa bolj kot razmišljam bolj razumem, da je 16 golov na eni tekmi, še posebej proti ekipi kot je Celje, velika stvar in oseben uspeh. Vsekakor pa osebne dosežke takoj zamenjam za uspeh ekipe.

Glede pomembnosti obrambe oz. golov pa je odvisno od trenutka, saj potreba ekipe ni vedno enaka. Na tekmi kjer ekipa igra dobro obrambo mora nekdo zabijat gole, na drugi tekmi ko ekipa daje gole, pa mora nekdo stisnit v obrambi, zato se situacija menjuje.

Sicer pa menim, da je v kontekstu celotne sezone pomembnejša obramba, tudi učijo nas, da iz obrambe izhaja vse, čeprav so goli dosti bolj vidni. Najboljši strelci so vedno bolj izpostavljeni kot obrambni igralci.

  1. Na lestvici trenutno zasedamo 6. mesto (le dve točki za 4. mestom, ki vodi v Evropske pokale). Kako bi ocenil dosedanji potek sezone?

Prvi del sezone smo se še nekako lovili, saj nismo igrali igre, ki bi si jo vsi želeli. Drugi del sezone je sedaj veliko boljše, saj smo razen zadnje tekme z Ormožem vse nasprotnike premagali. Žal mi je nekaterih porazov v prvem delu, saj bi s par točkami več že bili na 4. mestu, kar bi za naš klub predstavljal velik uspeh.

  1. Kakšni so cilji v preostanku sezone?

Dogovorjeni smo, da gremo tekmo po tekmo. Poizkušali bomo zmagati čim več tekem kot lahko. Čaka nas tudi še finalni turnir Pokala Slovenije, kjer moramo sicer dobiti še nasprotnika v polfinalu. Sam upam na čim boljšo uvrstitev v pokalu in pričakujem zmage proti tekmecem v prvenstvu, ki so na enaki ravni kot mi, ob tem pa poizkusit presenetit boljše ekipe.

  1. Proti Celju je bila dvorana polna. Kako igralci to občutite?

Zelo smo veseli takšnega odziva gledalcev, saj je bila dvorana polna, vsi pa si želimo, da bi vsako tekmo bilo tako. Ob tej priložnosti bi se jim za to rad tudi osebno zahvalil.

Pred takim občinstvom je vedno lepo igrati, lepo je že ko vidiš, da se med samim segrevanjem dvorana polni. Mogoče to nekaterim predstavlja dodaten pritisk, meni pa to predstavlja izziv, saj sem v takih razmerah navajen igrat in mi je to zelo všeč. Še posebej v domači dvorani je to zelo pozitivna stvar, saj ko celotna dvorana navija zate zelo težko izgubiš tekmo.

 

VPRAŠANJA NAVIJAČEV

  1. Kakšna je razlika med igranjem v domači ligi ali tujini? Bi se vrnil v tujino, če bi dobil dobro ponudbo? (Ingrid Celestina)

To je zelo kompleksno vprašanje na katerega je težko odgovoriti na kratko, bi pa rekel, da ima vsaka stvar svoje prednosti in slabosti. Velika prednost igranja v slovenski ligi in za domač klub je, da lahko svoje dosežke, tako individualne kot ekipne, praznuješ s svojimi navijači, svojimi bližnjimi, s svojo družino, kar v mojih letih veliko pomeni. Glede odločitve, če bi šel še kdaj v tujino, bi moral resno premislit, moral bi videt tudi kaj bi rekla družina, ali bi to sploh bilo možno.

  1. Kako ti je uspel ta neverjeten podvig (16 zadetkov pri RK CPL)? Je to rekord na članskih tekmah v zgodovini 1. rokometne lige? (Damjan Tomšič)

To je bil res lep podvig, ki pa mi sigurno ne bi uspel brez pomoči soigralcev, tudi oni so zaslužni za to. Vesel sem, da je vsak moj gol prispeval k pomembni zmagi nad Celjani. To je moj osebni strelski rekord, ampak kolikor vem, to ni rekord 1. slovenske rokometne lige.

  1. Ali se čuti večji naboj pred tekmo s Celjem v Mariboru ali v Kopru? (Gabrijel Tadić)

Večji naboj se je vedno čutil v Kopru, saj smo imeli boljšo ekipo kot v Mariboru, moram pa priznati, da je bilo tudi z Mariborom lepo igrati proti Celju, saj se je zaradi bližine mest vedno zbralo veliko število ljudi.

  1. Kdo v družini je boljši rokometaš: ti, brat ali oče? (Gregor Moljk)

Glede na to, da se oče bliža sedemdesetim in da tudi brat ni več aktiven rokometaš, mislim, da sem trenutno najboljši jaz. Za mirna nedeljska kosila bom pa rekel, da je bil oče vedno najboljši.

 

To je bil naš prvi intervju v rubriki Postavi mi vprašanje. Spremljajte nas na družbenih omrežjih in internet strani, ko bomo objavljali naslednje intervjuje z našimi igralci, strokovnim vodstvom in upravo. Ne pozabite, vprašanja lahko postavite tudi vi.

 

FORZA KOPER!!!