PRIPRAVE PRED SEZONO 2021/22

Obdobje pred začetkom tekmovalne sezone z veseljem izkoristimo za priprave v drugačnem okolju. Tako smo se letos ponovno odpravili v Maribor, kjer nas je, med 3. in 8. avgustom, gostil Center Draš.

Znameniti Center Draš nam vselej zagotovlja izjemne pogoje za opravljanje trenažnega procesa, oz. priprav na novo tekmovalno sezono. Tako je bilo tudi letos, saj smo večino treningov opravili v njihovi sodobni dvorani, ter okolici, ki razpolaga z izjemnimi pogoji za kondicijski trening. Slednji je bil tudi prioriteta na osmih opravljenih treningih, kjer je bila, poleg kondicije, v ospredju tudi fizika.

Kondicijske treninge je vodil novi kondicijski trener Saša Ogrizovič, ki se je, skupaj s trenerjem vratarjem Urošom Čukom, ekipi RD Koper pridružil pred začetkom priprav. Poleg fizičnih segmentov je bila prioriteta kemija med igralci. Novinca Tomislav Špruk in Luka Vujović sta se odlično vklopila v ekipo; slednje pa velja tudi za že prej omenjena novinca v strokovnem štabu.

V Športni dvorani Lukna smo v soboto odigrali prvo trening tekmo z ekipo RK Dol Tki Hrastnik (23:24), kjer pa rezultat ni bil prvotnega pomena, saj je bil poudarek predvsem na tempu igre, ter preizkušanju novih taktičnih zamisli. Prav tako pa so priložnost dobili vsi igralci, ki so sodelovali na pripravah. Letošnje priprave lahko označimo kot uspešne, saj smo postavili trdne temelje za ekipo in delo, ki nas še čaka v novi tekmovalni sezoni.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Najprej se bi rad zahvalil celotni ekipi Hotela Draš, ki je skrbela za nemoteno delo skozi celotne priprave. Imeli smo vse potrebne pogoje za dobro oddelane priprave. Vedli smo, da nas v tem času čaka predvsem delo našega kondicijskega trenerja, ki se nam je letos priključil. Mislim, da smo, kar se tiče zastavljenega načrta z ekipo, izpeljali vse na vrhunskem nivoju. Fantje so zelo pridno trenirali, nabirali moči in vzdržljivosti, da lahko zdej počasi pridemo do obdobja, ko v ospredje pride rokomet.«

 

Fotogalerijo priprav zasledite TUKAJ.

 

#ZmagujemoSkupaj