PRVA MAJSKA TEKMA – PRVA ZMAGA

Naši rokometaši so v domači Areni Bonifika uspešno premostili odpor ekipe MRD Dobova. V sklopu prestavljene tekme 12. Kroga Lige NLB, smo bili boljši z rezultatom 28:26.

Prvo srečanje med Koprom in Dobovo v letošnji sezoni je izpolnilo vsa športna pričakovanja. V začetnih minutah srečanja smo bili priča izjemno izenačani tekmi, saj sta si ekipi redno izmenjavali vodstvo. Po 23 minutah igre je bil rezultat izenačen na 11. V zaključku prvega polčasa smo stopili na plin in se tako oddaljili na tri gole razlike. Rok Marić je zadel, dobesedno, v zadnji sekundi prvega polčasa in nas tako odpeljal v vodstvo s 17:14.

Gostje so v drugi del tekme vstopili s polno paro, saj so po šestih minutah igre uspeli rezultat izenačiti na 17 in tako poskrbeti za izredno zanimiv drugi polčas. Po 51 minutah igre smo, prek zadetka Matevža Žagarja, prešli v vodstvo s tremi goli razlike in si tako postavili padlago za zaključek srečanja. Slednjo je v naslednjih minutah, z obrambo sedem metrovke, še bolj utrdil Rok Jelovčan. Naši rokometaši so tako do konca tekme suvereno zadržali vodstvo in zmagali z rezultatom 28:26.

RD Koper : MRD Dobova 28:26 (17:14)
RD Koper: Poklar 8, Žagar 6, Marić 3, Breznikar 3, Kete 2, Makuc 2, Moljk 2, Smolnik 2, Zugan, Jelovčan, Muminović, Sanabor, Konjevič, Logar, Štavar, Dolenc, Jovičić, Pavlović.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:
“Mislim, da je najbolj pomembno to, da smo tekmo dobili; kljub temu, da igra ni bila na želenem nivoju. Novo poglavje – naslednjo nedeljo nas čaka nova tekma! Dobro se moramo pripravit. Pogledat kaj ni bilo v redu in it optimistično v nedeljo naprej.”

Matevž Žagar, igralec RD Koper
“Težka tekma je za nami, kar smo tudi pričakovali, a na koncu smo tekmo mirno pripeljali do konca. Že v prvem polčasu smo si želeli narediti razliko, kar nam pa ni uspelo. Nekako nismo bili pravi v obrambi – premalo borbenosti, agresivnosti. To moremo zdej v tem tednu popravit in se maksimalno pripravit na Velenje.”

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

Foto: FPA/ Zdravko Primožič