Skoraj popoln vikend za mlade rokometaše

Državno prvenstvo mladih

Mlajši dečki B

2.krog

RD Škerjanc Jadran HK – RD Koper   21:31 (7:16)

V 2. krogu so MDB gostovali v Hrpeljah. Tokrat so, v nasprotju s prvo tekmo, že od začetka zaigrali zbrano in hitro povedli. Z lahkimi goli iz protinapadov so prednost hitro povečali. Ob polčasu je znašala že 9 golov, tako da je bil zmagovalec praktično odločen. V drugem polčasu so spet priložnost za dokazovanje dobili prav vsi igralci s klopi, ki so se na koncu, skupaj s kar številno podporo staršev s tribun, veselili gladke zmage z 10 goli razlike.

Strelci: Furlan 8, Erjavec 6, Štravs in Čadež po 4, Tomažič 3, Matijaševič in Frank 2, Brlek in Šuber 1, Legovič, Fabris, Moljk, Štemberger-Klančar, Gregorovich, Hajdinjak, Žigante.

Naslednja tekma bo v soboto, 11.11.2017, v Ajdovščini.

***

Mlajši dečki A

2.krog

RD Škerjanc Jadran HK – RD Koper   14:14 (6:6)

Tekma je bila od samega začetka zelo izenačena. Tako je bilo tudi ob polčasu, kot tudi na koncu tekme. V zadnji minuti sta obe ekipi imeli priložnost, da bi priši do zmage, vendar se je tekma končala z delitvijo točk. Več zapravljenih priložnosti med tekmo so imeli naši fantje, ki so bili premalo zbrani predvsem ob zaključnih metih na gol, ko so bili sami pred domačim vratarjem. Naša vratarja sta tokrat branila nekoliko slabše, kot smo ju navajeni.

Strelci: Jevšinek 5, Montanič 4, Morel 3, Bedene 1, Goshev 1, Štrekelj, Ščulac, Kukanja, Geršek, Odar, Dežjot, Simčič, Kostič, Lampe, Mučić

Naslednja tekma bo v soboto, 11.11.2017, v Ajdovščini.

***

Mladinci

5.krog

RK Krško : RD Koper 37:41 (17:20)

Prva in zelo pomembna zmaga za pomlajeno ekipo v tem prvenstvu. V Krškem je bil čez celo tekmo izredno visok ritem igre, hitra moderna predstava. Kot že rezultat pove, je bil napad boljši del igre, medtem ko bo potrebno v obrambi še malo bolj pritiskat na nasprotnika. Iz tekme v tekmo je igra Koprčanov boljša in hitrejša, kar nas navdaja z optimizmom.

Strelci: Jovičič S. in Jovičič E po 9, Tunanovič 7, Breznikar 6, Franza 5, Gržinič 4, Stavanja 1, Capuzzo, Ganz, Rekič, Magdalenič, Busdon.

Naslednja tekma bo v Kopru proti Mrk Krka, 12.11.2017