Slabši začetek, boljši konec

Odigrali smo še zadnjo tekmo rednega dela lige NLB. Odpravili smo se na gostovanje k Urbanscape Loki. Prvi polčas je bil vsekakor na strani domače ekipe, v drugem smo nekoliko boljše stisnili v obrambi in bili uspešnejši pri strelih na gol. Končni rezultat je bil, 28 : 30.

V dvorani Poden se je začel zelo izenačen dvoboj. Ekipi sta si izmenjavali gole, nato pa so se domači rokometaši v 15.minuti tekme uspeli oddaljiti za dva zadetka, 10 : 8. Naša obramba ni bila tako trdna, največ preglavic so nam gostitelji povzročali iz krilnih položajev. V napadu smo sicer s kombinatorno igro prihajali do lahkih zadetkov, vendar pa je bila sama realizacija nekoliko slabša.V 25.minuti so si gostitelji uspeli priigrati že štiri zadetke prednosti, 14 : 10. Svoj zaostanek smo do konca polčasa uspeli znižati na dva, 15 : 13.

V drugi polčas smo stopili veliko boljše kot v prvi. Strnili smo v obrambi, v napadu se sta se razigrala Tilen Sokolič in Grega Krečič. Do 36.minute tekme smo gostitelje ujeli na izenačenje, 17 : 17, le nekaj minut kasneje pa tudi povedli, 18 : 19, 40.minuta. Vsekakor se je v zaključku srečanja poznala naša daljša klop, večja želja po zmagi in sama fizična premoč. Odločnilno vlogo v sami končnici tekme je odigral ravno Krečič, ki je v zadnjih minutah tekme, s tremi zaporednimi zadetki, prevesil tehtnico na našo stran. Rezultat tekme pa je z zadetkom v zadnjih sekundah tekme postavil Sokolič, 28 : 30.

Z devetimi zadetki je bil najboljši strelec srečanja Krečič, po 5-krat sta zadela Sokolič in Žiga Smolnik. V prvem polčasu je naša vrata branil Thomas Postogna, ki je na koncu zbral tri obrambe, v drugem pa je to nalogo prevzel Mirza Haseljić, ki je na koncu zbral devet obramb, od tega je obranil kar tri 7-metrovke.

V naslednjem vikendu začenjamo že 1.krog končnice za prvaka lige NLB. Ker smo zasedli končno 5.mesto lestvice, se bomo v 1.krogu pomerili s prvouvrščeno ekipo Celja Pivovarne Laško.