Slavje mlajših dečkov A in B

Minuli vikend je ekipa mlajših dečkov B gostovala pri ekipi Mitol iz Sežane. Fantje so pokazali borbeno igro in tudi zasluženo slavili. Ekipa mlajših dečkov C se je udeležila že tretjega turnirja. Tokrat so se odpravili v Novo Gorico. V nedeljo pa smo v domači Areni Bonifika spremljali kar dva obračuna. Starejši dečki B so odigrali četrtfinalno tekmo proti ekipi Urbascape Loke, mladinci pa proti ekipi Butan Plina iz Izole. V ponedeljek, 21.1. pa so se mlajši dečki A odpravili na gostovanje v sosednji Trst. 

MLADINCI

Mladinska ekipa je minulo nedeljo (20.1.2019) odigrala tekmo 12.kroga 1.državne mladinske lige. V domači Areni Bonifika so gostili ekipo Butan Plina iz Izole. Naši mladinci sezone niso začeli ravno obetavno, zato v soboto ni štelo nič drugega kot zmaga.

Vendar pa temu ni bilo tako. Gostje se tekmo odlično odprli in našim fantom niso pustili do zadetka vse do 8.minute tekme, za 1 : 4 je zadel Ivan Mijatovič. V napadu nam ni steklo, zgrešeni streli in netočne podaje, veliko preglavic pa nam je povzročal tudi gostujoči vratar Leon Alessio, ki je že v začetku tekme popolnoma zaklenil svoja vrata. Tudi obramba ni delovala po dogovoru, kar so gostje dobro izkoristili in brez težav polnili domačo mrežo. Nezbranost naših fantov pa se je videla tudi po končnem rezultatu prvega polčasa. Na odmor smo odšli z kar devetimi goli zaostanka, 5 : 14. V 20.minuti tekme pa si je rdeči karton prislužil Bor Breznikar.

Drugi polčas je bil enak kot prvi. Obramba ni delovala, napad je bil brez idej. Kljub nekaj obrnajenih strelov našega vratarja Mattea Capuzza, fantje te prednosti niso znali pravilno izkoristili. Ponovno nas je prizadel še en poraz, gostje so se zasluženo veselili. Končni rezultat je bil 18 : 29.

RD Koper : RD Butan Plin Izola 18 : 29 (5 : 14)

RD Koper: Capuzzo, Konjevič 1, Mijatovič 5(2), Ganz 1, Rekič, Sanabor, Magdalenič, Grlj 1, Stavanja, Muminović, Tunanovič 2, Gratton, Žarkovič, Makuc 2, Stopar 4, Breznikar 2(2)

Trener: Rok Rapotec

Izključitve: 4minute

7-metrvoke: 4(5)

RD Butan Plin Izola: Alessio, Mičovič 2, Rizvić 1, Smej 5, Beganovič 4(1), Škabar 1, Đelatović 2, Bekrič 2(1), Poberaj 3, Šapla, Sančič 1, Peharc 6, Miklavec 2

Trener: Peter Božič

Izključitve: 10minut

7-metrvoke: 2(2)

 

STAREJŠI DEČKI B

Prvo tekmo v četrtfinalnem tekmovanju smo odigrali doma proti ekipi iz Škofje Loke. Že v samem začetku tekme smo v napadu naredili kar nekaj napak, v napadu pa smo gostom pustili do lahkih zadetkov. Nasprotnik je rezultatsko začel bežati. Kmalu je sledila minuta odmora na zahtevo domačega trenerja, ko je želel dvigniti nivo koncentracije in borbenosti v domačih vrstah. Vendar do tega ni prišlo, saj so igralci v nadaljevanju obstali, bili dokaj statični, nepovezani, ter strelsko nerazpoloženi. Padla je tudi igra v obrambi, nasprotnik se je razigral in povečeval razliko. Precej se je poznala nepopolnost ekipe, saj zaradi odsotnosti kar nekaj igralcev ni zaigralo.

Šele drugi polčas je prinesel nekoliko boljši pristop tako v obrambi, kot v napadu, vendar je visoka prednost gostujoče ekipe ostala vse do konca tekme.

RD Koper  :  RD Urbanscape Loka 18 : 36(6 : 22)

RD Koper: Nanut, Britošek 2, Montanič 5, Lampe, Mučić 1, Jevšinek 4, Geršak, Apollonio 2, Goshev 1, Štrekelj, Simčič 3, Kukanja

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: /

RD Urbanscape Loka: Tomažič, Platovšek 2, Strehar 1, Starman 2, Peternel 7, Stanonik 6, Mirčevski 3, Mrak, Zupanc 2, Triler, Jenko 3, Lokar 4, Potočnik 2, Rozman, Prezelj 4(2)

Trener: Jani Klemenčič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(2)

 

MLAJŠI DEČKI A

V predzadnjem krogu državnega prvenstva so naši fantje gostovali v Trstu. Tekmo so bolje pričeli domačini, tako v fazi obrambe, kot tudi v napadu. Koprska ekipa je težko prihajala do zadetkov, predvsem zaradi globoke obrambe in odličnega vratarja domače ekipe. Prav to je pripomoglo, da je ekipa iz Trsta odšla na odmor z golom prednosti.

V drugem delu so fantje nekoliko dvignili nivo igre v obrambi, medtem ko realizacija v napadu še vedno ni bila najboljša. Rezultat se je tudi v drugem polčasu neprestano lomil. Tekma je bila napeta vse do zadnjih minut. Kljub zelo slabi igri so se naši fantje uspeli v zadnji minuti odlepiti na dva gola razlike in tako je zmaga odšla v Koper.

Pallamano Trieste : RD Koper 15 : 17

 

MLAJŠI DEČKI B

V predzadnji tekmi prvega dela prvenstva smo gostovali v Sežani. Tekmo smo dobro odprli in hitro povedli s 5 : 0. Domačini se nam niso več uspeli približati, v nadaljevanju igre so dobili prav vsi igralci priložnost za igranje. V soboto nas doma čaka še zadnja tekma prvega dela prvenstav proti ekipi Kronosa iz Logatca, nato pa že nestrpno pričakujemo ekipe s katerimi se bomo pomerili v polfinalni skupini.

RK Mitol Sežana : RD Koper 13 : 23(5 : 12)

RK Mitol Sežana: Vovk, Grahor 4(1), Čuk, Prodanović, Štemberger 6(1), Uršič, Drofenik, Kralj, Jablanscek, Ozbič 3, Marinac, Kosič, Kariž, Krbavčić

Trener: Miloš Cotič

Izključitve: /

7-metrovke: 2(2)

RD Koper: Kukec, Pirjevec, Žigante 6, Žibert, Vuk-Potier 1, Pečar, Brlek 1, Furlan 5(1), Erjavec 1, Kolenc 1, Vulić 4, Grujčić 1, Kloosterwaard 2, Legovič 1(1), Mirkovič

Trener: Lenart Cencič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(3)

 

MLAJŠI DEČKI C

Preteklo soboto smo se mlajši dečki C udeležili tretjega turnirja v letošnji sezoni. Potekal je v Novi Gorici. Sodelovale smo ekipe RD Koper, MRK Nova Gorica, RK Ajdovščina in RK Mitol Sežana, vendar se s slednjimi tokrat nismo pomerili. Tekme smo odigrali s šestimi igralci v igrišču in vratarjem, ter z branjenjem z osebno obrambo na lastni obrambni polovici igrišča oziroma različico globoke conske obrambe. Izvajanje začetnega strela po prejetem zadetku pa smo še vedno prepustili vratarju, kot je to običajno pri malem rokometu. Tekme smo po dogovoru med trenerji podaljšali za 6 minut in tako odigrali 2 polčasa po 15 minut, brez beleženja rezultata.

Prvo tekmo smo odigrali proti vrstnikom iz Nove Gorice, takoj zatem pa še proti Ajdovcem. Fantje so v obrambi prikazali zelo prepričljivo in borbeno igro. Velikokrat so posamezniki prikazali pravilno ustavljanje nevarnega napadalca. V obrambni preži in z izpadanjem na napadalčevo roko so bila ustavljanja izvedena šolsko, kot se jih učimo na treningih. Nemalokrat pa se je pokazalo tudi obrambno sodelovanje, ko je napadalec zbežal obrambnemu igralcu in je soigralec pomagal ter ustavil nasprotnikov napad. V napadu smo ravno tako nadigrali nasprotnika. Na postavljeno obrambo smo z dobrim medsebojnim sodelovanjem, s povratnimi podajami in vtekanjem v prazen prostor, pogosto ugnali nasprotnika, dobre obrambe vratarjev pa so nam omogočile izpeljati kar nekaj protinapadov. Tokrat je bila tudi realizacija pri strelih boljša kot doslej. Priložnost so dobili vsi igralci in velika večina se je vpisala tudi med strelce.

Do konca sezone nas čakata še dva turnirja v državnem tekmovanju, nastopili pa bomo tudi na katerem izmed mednarodnih turnirjev v okolici.