Starejši dečki A in B na zaključnem turnirju, mladinci zaključili prvenstvo kot osmi

Pretekli vikend je bilo odigranih vrsto zanimivih tekem državnih prvenstev mlajših selekcij, kjer imajo tudi selekcije rokometne šole RD Koper pomembno besedo. Že tako na začetku prispevka lahko zapišemo, da so se tako ekipa Starejših dečkov A kot tudi ekipa Starejših dečkov B uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip v državi, za kar jim s ponosom čestitamo. Poglejmo rezultate tekem preteklega vikenda:

 

MLADINCI:

Mladinske ekipa je v nedeljo v Celju odigrala zadnjo tekmo prve mladinske lige. Igralci ekipe RK Celje Pivovarna Laško so potrdili status najboljšega v državi in slavili z rezultatom 32:27. Drugo mesto državnega prvenstva so zasedli mladinci iz Velenja, tretje pa mladinska ekipa RK Slovenj Gradec. Mladinska ekipa RD Koper je v sezoni 2023/24 zasedla končno osmo mesto. Iz prve lige letos izpadeta ekipi RK Sviš Ivančna Gorica in RK Frankstahl Radovljica. V prvo ligo pa se iz druge selita ekipi RK Dobova in RK Trimo Trebnje. S tekmovanji v mladinski kategoriji so tako letos zaključili fantje letnika 2004. Prihodnje leto pa bodo barve našega kluba v prvi mladinski ligi zastopali fantje letnikov 2005-07.

22.krog 1.državna liga: 19.5.2024, ob 17.00, Dvorana Zlatorog:

RK Celje PL – RD Koper 32:27

 Statistika mladinci Celje – Koper

 

KADETI:

Kadetska ekipa je v nedeljo gostovala v Dobovi. V tekmi 7.kroga finalne skupine je doživela, prepričljiv poraz, saj je bil končni rezultat 25:17. Domačini so bistveno boljše pričeli srečanje in že v uvodnih minutah dosegli prednost, ki je bila za naše fante nato neulovljiva. Kljub porazu ostaja RD Koper še vedno vodilni na lestvici, s točko prednosti pred RK Dobova, vendar hkrati tudi s tekmo manj. Tako je RK Dobova postala glavni favorit za osvojitev končnega 13. mesta v državnem prvenstvu. Zadnji krog bodo naši kadeti odigrali v soboto, 25.5., ko v Areno Bonifika prihaja tretjeuvrščena ekipa RD Urbanspace Loka.

7.krog Finale 13.-18. mesto: 19.5.2024, ob 16.00, ŠD Dobova:

RK Dobova – RD Koper 25:17

Statistika kadeti Dobova – Koper

 

STAREJŠI DEČKI A:

Zadnjo tekmo polfinalne skupine A državnega prvenstva je ekipa SDA odigrala v nedeljo Trebnjem. Tekma je odločala o potniku na zaključni turnir, zato je bila tako za nas kot za domači RK Trimo Trebnje izredno pomembna. Trebanjci so tekmo začeli zelo odločno in skozi celoten prvi polčas oziroma vse do 29. minute imeli gol prednosti. Nato so naši fantje strnili vrste v obrambi in s tem omogočili vratarju nekaj zaporednih obramb, kar je botrovalo k delnemu izidu 2:7 v našo korist. Prednost so naši fantje ohranili do konca tekma, ki se je zaključila z rezultatom 23:27. Ekipi SDA lahko že s ponosom čestitamo za celotno sezono in zaželimo obilo športne sreče na zaključnem turnirju.

4.krog Polfinale skupina A: 19.5.24, ob 11.00, OŠ Trebnje:

RK Trimo Trebnje – RD Koper 23:27

Statistika SDA Trebnje – Koper

 

STAREJŠI DEČKI B:

Domača tekma starejših dečkov B proti MRK Krka je bila prestavljena na sredo, 22.5., ob 17.30 uri. So se pa fantje iz te starostne skupine s polnim izkupičkom točk že predhodno uvrstili na zaključni turnir, kjer bodo svoje znanje in talent lahko pokazali v tekmah za naslov državnega prvaka. Celotni ekipi SDB za ta uspeh iskreno čestitamo, hkrati pa jim želimo mnogo sreče in da bi z veseljem zastopali barve našega kluba na zaključnem turnirju.

 

MLAJŠI DEČKI A:

Ekipa MDA je pretekli vikend odšla na gostovanje na Dol pri Hrastniku, kjer so jim naproti stali vrstniki iz ekip ŠRD Škofljica in RK Dol pri Hrastniku. V sila zanimivih in napetih tekmah so vse ekipe prikazale veliko talenta in ljubezni do rokometne igre. Veselimo se njihovega zadnjega turnirja, ki je na sporedu 1.6. v Areni Bonifika.

 

Vsem ekipam čestitamo za prikazano igro, hkrati pa se že veselimo zanimivih rokometnih vikendov, ki so še pred nami. Več o tem pa v enem od prihodnjih člankov.

 

FORZA KOPER!!!