SUVERENA PREDSTAVA IN VRNITEV NA ZMAGOVALNO POT

Naši rokometaši so pred zvestimi navijači suvereno premagali goste iz prestolnice. V sklopu 4. kroga Lige NLB smo bili od rokometašev MRK Ljubljana boljši z rezultatom 32:24.

Težko pričakovana druga domača tekma v letošnji izvedbi državnega prvenstva je za nami. Začetek srečanja je zaznamovala enakomerna borba ekip, ki sta po dobrih sedmih minutah igre bili izenačeni z rezultatom 4:4. Zadetek Andraža Makuca v 23. minuti nas je popeljal v vodstvo s 14:10. Slednje smo v naslednjih minutah le stopnjevali, saj smo postavili delni izid 5:0 in tako tik pred prvim polčasom vodili z devetimi zadetki prednosti. Gostje so z zadetkom s sedmih metrov, par sekund pred iztekom polčasa, zaostanek znižali na 19:11.

V drugi polčas smo vstopili izjemno razpoloženo in visoko motivirano, kar smo pokazali tudi na igrišču. Za gostujoče rokometaše smo bili vselej nerešljiva uganka, kar smo dokazali tudi s tem, da smo prednost v naslednjih 10 minutah povečali na 11, ter se tako oddaljili na neulovljivo prednost. Tekma se je zaključila z rezultatom 32:24.

Vrnitev na zmagovalno pot, pred našimi zvestimi navijači, je vedno posebna priložnost, še posebej, ko smo dosegli zmago s sproščeno in suvereno predstavo. Sledi gostovanje pri ekipi RK Slovenj Gradec, ki je na sporedu naslednji konec tedna.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Najprej čestitam gostom iz Ljubljane. Zelo neugodna ekipa, vseh 60 minut ne popuščajo in sami smo videli, da kljub temu, da smo si prigrali prednost, so igrali do konca. Jaz pa bom mojim fantom čestital. Mislim, da so, še posebej v prvem polčasu, pokazali eno dobro igro v obrambi; v napadu so se držali to, kar smo se dogovorili in so zadržali neko prednost. Drugi polčas so še naprej dobro igrali obrambo, v napadu smo držali prednost. Zadnjih 15 minut sem dal priložnost določenim, ki se vračajo s poškodb. Vidi se, da niso 100 %, ampak dobili so minutažo, napredujejo in vem, da nam bodo v naslednjih tekmah prišli zelo prav. Česitam ekipi in gremo naprej!«

 

RD Koper : MRK Ljubljana 32:24 (19:11)

RD Koper: Špruk 6, Poklar 6, Breznikar 6, Žagar 4, Makuc 4, Pavlović 2, Kete 1, Sanabor 1, Konjevič 1, Vujovič 1, Logar, Moljk, Morato, Muminović, Smolnik, Jelovčan.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj