Uspešno zaključen vikend mlajših selekcij

Minuli vikend so uspešno zaključile naše mlajše selekcije. Nove točke so na svojem računu zabeležili kadeti, starejši dečki A in B ter mlajši dečki A. Tekma mladinske ekipe, ki bi morala biti odigrana v nedeljo, 13.10., pa je bila prestavljena na petek, 18.10. Žal so nekoliko slabše volje igrišče zapustili mlajši dečki B.

KADETI

V tretjem krogu prvenstva so kadeti RD Koper gostili ekipo Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina. Za večino prvega polčasa bi lahko rekli, da je bila igra medla in nerazpoznavna. Zgrešeni streli iz izdelanih priložnosti in protinapadov so se vrstili kot za stavo. V obrambi so prepočasi zapirali prostor in dovolili nasprotniku lahke zadetke. V zadnjih desetih minutah polčasa so Koprčani pri rezultatu 9 : 9 le prevzeli pobudo in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Ne preveč zadovoljen, je trener Vili Ban ob polčasu igralce opozoril na odnos do igre in odgovornost vsakega igralca. Tri zaporedni zadetki v začetku drugega polčasa so napovedovali, da se bodo igralci izvili iz primeža neučinkovitosti. Igra je postala hitrejša, bolj dinamična, predvsem pa z veliko manj nepotrebnimi napakami. Gol razlika je, tudi na račun veliko boljše obrambe, naraščala do + 10 za končni rezultat 31 : 21.

Med strelce se je vpisalo 10 igralcev, največ golov so dosegli Muminović Sandi (10), Furlan Tian (6) in Komel Jaka (5).

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina 21 : 31 (13 : 11)

STAREJŠI DEČKI A

Ekipa starejših dečkov A je minili vikend gostila ekipo iz Hrpelj.

Domača ekipa je v prvem polčasu igrala dobro predvsem v obrambi, saj je prejela le pet golov. Maj Morel, Luka Jevšinek in Matija Apollonio so dobro pokrivali zunanje igralce, ter uspešno sodelovali z Bastianom Bedenetom, ki je zapiral prostor na črti krožnemu napadalcu, ter ga onemogočal pri blokadah in sprejemu žoge.  Na golu je bil za nasprotne igralce velika ovira Lukas Lampe, ki je hkrati pošiljal hitre žoge v igro. Premalo zbranosti v zaključni fazi napada,  ko je Nik Montanič asistiral odkritim soigralcem je odločilo, da na polčasu razlika ni bila še višja v korist domače ekipe.

V drugem polčasu je spremenjena ekipa dobro nadaljevala igro iz prvega dela. Na zunanjih položajih sta lepo zadevala Jaša Britošek in Tilen Dežjot, je pa nekoliko popustila igra v obrambi in v napadu  realizacija iz krilnih položajev, tako, da je nasprotnik nekoliko ublažil poraz. Dobro je v tem delu igre branil Manuel Štrekelj, ki je po uspešni obrambi tudi točno podajal v proti napade.

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina 23 : 18 (12 : 5)

STAREJŠI DEČKI B

Peti krog državnega prvenstva in 5. zaporedna zmaga za naše fante. Tekma, ki je bila odigrana v nedeljo proti Sežani, so naši fantje začeli zelo odločno in v 10.minuti tekme vodili 7 : 0. Kljub zadetku nasprotnikov, je koprska ekipa nadaljevala z dobro igro in razliko še poviševala vse do konca polčasa.

V drugem delu so priložnost dobili tudi ostali igralci, ki so prav tako z nekaj napakami in prav tako tudi dobrimi potezami, pripeljali tekmo mirno do konca in na koncu zasluženo zmagali.

Zadnji krog prvega dela državnega prvenstva, se bo odigral v soboto ob 14 uri v Izoli.

RD Koper : RK Mitol Sežana 29 : 14

 

MLAJŠI DEČKI A

Ekipa mlajših dečkov A je zabeležila že drugo zmago.

Tokrat je ekipa gostovala v Sežani, kamor so se odpravili z željo po novi zmagi. Fantje so začeli čvrsto v obrambi, v napadu pa so prihajali do lahkih zadetkov. Sicer je bilo še vedno prisotnih nekaj napak, kar pa bomo na treningih poskušali odpraviti. Polčas smo uspešno pripeljali do konca, 2 : 13.

Drugi polčas smo spremljali podobno igro kot v prvem. Fantje niso popuščali in pokazali, da dobro delajo. Priložnost za igro so dobili vsi igralci ekipe, svoj prvi zadetek pa je zabeležil tudi naš novi član Igor Čendak. Končni rezultat je bil 5 : 25.

V naslednjih tednih nas čaka nekoliko daljši odmor, ki pa ga bomo izkoristili za prijateljske tekme.

RK Mitol Sežana : RD Koper 5 : 25 (2 : 13)

 

MLAJŠI DEČKI B

Ekipa mlajših dečkov B se je minuli vikend odpravila na gostovanje v Sežano.

Prvi polčas je je bil izenačen, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. V sami končnici smo gostje po nekaj protinapadih povedli in odšli na odmor s prednostjo treh zadetkov.

Drugi polčas so Koprčani dobro začeli in držali priigrano prednost prvega polčasa. Nato je sledil padec zbranosti. Preveč izgubljenih žog so domačini izkoristili in v sami končnici tekme obrnili rezultat v svojo korist ter zmagali. Kljub temu si fantje zaslužijo čestitke za prikazano borbenost skozi celotno tekmo.

V naslednjem krogu se bo ekipa v domači Bonifiki pomerila z ekipo iz Ajdovščine.

 

RK Mitol Sežana : RD Koper 20 : 18 (8 : 11)