V SOBOTO GOSTUJEMO V LJUBLJANI

V soboto se ponovno odpravljamo na gostovanje v prestolnico. V okviru 19. kroga LIge NLB, se bomo ob 17. uri soočili z ekipo RD LL Grosist Slovan.

Z ljubljansko ekipo smo se v letošnji izvedbi državnega prvenstva že pomerili – 9. oktobra smo bili, v domači Areni Bonifika, boljši z rezultatom 31:30. Naši rokometaši vstopajo v srečanje z idlično popotnico, saj se lahko, po sobotni tekmi z ekipo RD Riko Ribnica, pohvalimo z nizom petih zaporednih zmag.

Tokratni domačini so v preteklem krogu Lige NLB premagali mestne tekmece, ekipo MRK Ljubljana (32:28), in se tako znatno oddaljili od zadnjih dveh mest. Mi trenutno držimo četrto mesto, s točko naskoka nad ekipama RD Jeruzalem Ormož in RD Riko Ribnica; zato je sobotna zmaga ključnega pomena za potrditev trenutne odlične forme in položaja na lestvici državnega prvenstva.

Dragan Pavlović, igralec RD Koper:

“S torkom smo začeli priprave na tekmo proti ekipi Slovana. Pred nami je še ena težka tekma. Verjamem, da bomo dobro odigrali in nadaljevali zmagoviti niz.”

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Po odigrani domači tekmi z Ribnico smo vse misli usmerili proti naslednjemu tekmecu – Slovanu. Sami vemo, da je to mlada in žilava ekipa, ki na terenu pusti vse kar ima; do zadnjega atoma moči. Mi se skozi celoten teden pripravljamo in v soboto gremo pogumno proti Ljubljani!”

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.