Z zmago so sezono začeli starejši dečki B in mladinci

Prvi tekmovalni krog je za nekatere naše mlajše selekcije minil v znamenju zmage. Starejši dečki B so se odpravili na dve gostovanji, na obeh so bili tudi uspešni. Mladinci pa so odigrali prvo domačo tekmo in prav tako zabeležili visoko zmago.

STAREJŠI DEČKI B

Starejši dečki B, letniki 2006, so rokometno sezono odprli z dvemi gostovanji, in sicer v četrtek, 19.9., so odigrali tekmo proti Trstu, v soboto, 21.9.2019, pa z Ajdovščino. Kljub prvi slabši in drugi boljši predstavi, so fantje zabeležili dve zmagi.

Četrtkovo tekmo proti Tržačanom so Koprčani pričeli zelo dobro in takoj povedali. Kazalo je vse na to, da bodo fantje mirno pripeljali tekmo do konca. Le po nekaj minutah so se Tržačani opogumli in se približali koprski ekipi ter to držali vse do konca tekme. Ob zaključku so se fantje le nekoliko zbrali, zadeli dvakrat zaporedoma in tako ohranili pozitiven rezultat.

Tekma z Ajdovščino, je bila čisto druga zgodba. Fantje so odšli v boj veliko bolj agresivno in disciplinirano. V 14. minuti tekme so Koprčani imeli pet zadetkov prednosti in to ohranili vse do konca prvega polčasa. V drugem delu tekme se niso ustavili in tekmo nadaljevali odločno ter prednost samo še poviševali. Najvišja prednost koprske ekipe je bila 14 zadetkov. V zadnjem delu tekme se je ritem umiril, vendar kljub temu, so fantje tekmo dobili z veliko prednostjo in tako zabeležili drugo zaporedno zmago.

V soboto, 28.9., ob 12:00 uri bodo fantje odigrali prvo domačo tekmo. V Areno Bonifika prihaja ekipa iz Nove Gorice

 

Pallamano Trieste : RD Koper 22 : 24

RK Ajdovščina : RD Koper 23 : 34

 

MLADINCI

Po pripravljalnem obdobju so mladinci odigrali svojo prvo uradno tekmo pred domačo publiko, proti ekipi iz Gorice. Že od samega začetka so pokazali, da so favorit v tem srečanju in vodili od prve minute. Izkazali so se s čvrsto obrambo, ki nasprotnikom ni dovolila lahkih zadetkov, tudi vratarji so odlično opravili svoje delo. V fazi napada smo pogrešali nekaj več hitrosti, vendar bo ta prišla ko se fantje nekoliko bolje uigrajo. Zanimiv je tudi podatek da so se vsi igralci vpisali na strelsko listo. Naslednji krog se odpravljajo na gostovanje na Ig, kjer pričakujejo težjo tekmo.

 

RD Koper : MRK Nova Gorica 35 : 22