ZADNJA TEKMA IN ZADNJA ZMAGA V ARENI BONIFIKA

Naši rokometaši so prišli do nove in obenem zadnje domače zmage v letošnji izvedbi državnega prvenstva. V sklopu 25. kroga smo v Areni Bonifika premagali rokometaše RD Urbanscape Loka s 33:30.

Že pred prvim sodnikovim piskom je bilo pričakovati izenačeno borbo, saj sta tokratna tekmeca tudi direktna nasprotnika za uvrstitev med najvišja mesta državnega prvenstva. Otvoritev srečanja je bila v znamenju gostov, ki so po petih minutah rokometa povedli z 0:3. Rumeno-modri pa so nemudoma odgovorili z delnim rezultatom 4:o, ki ga je z zadetkom načel Dragan Pavlović. Sledila je redna izmenjava zadetkov obeh ekip, ki sta bili vse do 28. minute povsem izenačeni. Pred koncem prvega polčasa pa smo stisnili na plin in povedli s 15:13.

Atraktiven in borben rokomet se je nadaljeval v drugem delu, ko smo bili priča številnim zadetkom s strani obeh ekip. Odločilno obdobje srečanja je bilo med 49. in 58. minuto, ko smo z odlično predstavo postavili delni izid 6:2 in tako odgovorili na vprašanje o zmagovalcu. Ključne so bile številne obrambe Luke Logarja, ki je ob sedmih sedemmetrovkah Loke, mrežo ohranil nedotaknjeno kar na šestih. Tekma se je zaključila z zmago rumeno-modrih s 33:30.

Za nami je zadnja domača tekma sezone. Naslednji konec tedna gostujemo pri RK Jeruzalem Ormož. Na lestvici državnega prvenstva pa še nič ni izključeno.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

“Čestitam fantom za lepo predstavo in zasluženo zmago. Obenem čestitam tudi gostom iz Loke, ki so odigrali res fer in korektno srečanje. Mislim, da so v zadnji tekmi na račun prišli tudi gledalci – tekma je bila zanimiva, napeta in skozi celo tekmo smo kontrolirali rezultat in, kot sem že rekel, zasluženo zmagali.”

 

RD Koper : RD Urbanscape Loka 33:30 (15:13)

RD Koper: Pavlović 6, Smolnik 6, Zugan 5, Kete 4, Poklar 4, Vujović 3, Makuc 2, Moljk 1, Sanabor 1, Konjevič 1, Žagar, Breznikar, Muminović, Morato, Jelovčan, Logar.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ