Zadnji obračuni pred počitnicami

Minuli vikend so zadnje četrtfinalne boje pred zimskimi počitnicami odigrale še ostale mlajše selekcije. Na rokometna igrišča se vse ekipe vrnejo drugi vikend v mesecu marcu.

KADETI

Selekcija kadetov je odigrala 3. krog četrt finalne skupine »D« proti ekipi iz Slovenj Gradca. Pričakovati je bilo napeto tekmo, saj se obe ekipi borita za mesto na lestvici, ki vodi v napredovanje v polfinalno skupino. To je celotni tekmi dalo še dodaten pomen. Na svoj račun so prišli tudi gledalci, videli so napeto, razburljivo tekmo, 13 izključitev, 11 sedemmetrovk, pet rumenih in en rdeči karton.

Uvodna trema je bila kmalu prebita, igra je stekla. V prvi polovici polčasa sta bila tekmeca pri rezultatu 10:10 že osmič izenačena. Zaradi poškodbe je igro kmalu zapustil Tian Furlan, ki ekipi v nadaljevanju ni mogel več pomagati. Do konca polčasa so fantje odigrali dobro, še nekoliko strnili igro v obrambi in polčas zaključili s tremi goli prednosti.

Podobno igro smo videli tudi v začetku drugega polčasa. Naši fantje so uspešno odbili nalet nasprotnika in ohranjali prednost. Po nekaj nepotrebnih napakah in slabši realizaciji v napadu je začela prednost kopneti. Ponovno je bil rezultat izenačen v 46. minuti, pri 25:25. Vse to je nakazovalo na razburljivo končnico in res je bila. S tremi zaporednimi goli so se domačini sicer uspeli ponovno oddaljiti, vendar visokega ritma niso zdržali. Pri 29:30 so razpoloženi gostje zadeli za prvo vodstvo na tekmi. Minuto pred zaključkom so zadeli še enkrat. Naši igralci so v zadnjem napadu poizkusili izenačiti z igro brez vratarja, a jim gola ni uspelo doseči. Zmanjkalo je tudi nekaj športne sreče.

Izjemna igra reprezentanta Sandija Muninovića, ki je dosegel 14 golov, ob poškodbi Tiana Furlana, za zmago tokrat ni bilo dovolj. Slovenj Gradec je imel več razpoloženih igralcev, kar štirje so dosegli šest ali več golov. Tekma se sicer ni zaključila po željah, vendar še nič ni izgubljenega. V zadnjem krogu se bosta ekipi pomerili še enkrat.

Hvala navijačem za spodbudo s tribun.

RD Koper : RK Slovenj Gradec 2011 30 : 31 (17 : 14)

STAREJŠI DEČKI A

Četrtek, 13.02.2020

RK Gorenje Velenje : RD Koper 27 : 23 (16 : 11)

Na tekmi v Velenju, smo zapravili lepo priložnost, da bi bila prednost domačinov minimalna, saj smo zgrešili 7 metrovko ob izteku časa in med igro zapravili kar nekaj priložnosti pri metih na gol, predvsem iz krilnih pozicij. Dobro igro v napadu je s streli iz razdalje prikazal Jaša Britovšek, na črti se je Matija Apollonio uspešno boril z domača obrambo ter večino žog prejel ob Nika Montaniča in Tilna Dežjota, ter v proti napadih Luka Ješinek z dobro realizacijo.

Sobota, 15.02.2020

RD Koper : RK Maribor Branik 31 : 26 (15 : 13)

Tekmo v domači Bonifiki smo uspeli zmagati, čeprav se je že v četku tekme poškodoval Jaša Britovšek, v začetku drugega polčasa pa še Appolonio Matija. Tudi odsotnost že več dni obolelega Maja Morela, se je poznala v igri tako doma, kot na tekmi v Velenju.

Vendar so preostali fantje Mariborčanom dovolili, da so vodili le do rezultata 2:1, nato pa prevzeli vodstvo, ki ga do konca tekme niso več izpustili iz rok. Kljub nekoliko slabšem branjenju, kot smo sicer vajeni pri naših dveh vratarjih, smo bolje zaigrali v drugem polčasu. Strelsko sta bila najbolj razpoložena Luka Jevšinek, ki je ob golih iz igre uspešno realiziral tudi vseh šest sedemmetrovk, ter Bastian Bedene, ki je večino od svojih sedem golov dosegel z meti iz razdalje. Uspešno je delovala tudi naveza Montanič – Apollonio z asistencami na krožnega napadalca. Mesto desnega zunanjega je dobro odigral Filip Simčič.Premor, ki sledi bo prišel prav, da si opomoremo po viroznem obdobju in saniramo poškodbe.

STAREJŠI DEČKI B

RD Koper : MRK Krka 23 : 31 (8 : 13)

Prvo domačo tekmo v četrt-finalni skupini so naši fantje odigrali proti MRK Krka iz Novega mesta. V prvih minutah tekme so bolje začeli gostje in povedli z 1:4, na kar so se naši fantje zbrali in v 10. minuti tekme izid izenačili na 4:4. Vse do 20. minute je bil rezultat za en ali dva gola v korist Novomeščanov, nato je zbranost domače ekipe še nekoliko padla in tako so gostje še dodatno povedli in na odmor odšli s petimi goli prednosti.

V drugem polčasu so se Koprčani želeli z vso močjo vrniti nazaj v igro. V začetku jim to ni uspevalo, saj so se gostje dobro držali in upirali. V zadnjih petih minutah tekme je vendarle našim fantom uspelo zmanjšati rezultat na tri gole razlike. Ko je vse kazalo na morebitni preobrat, je domača ekipa ponovno naredila nekaj osnovnih napak, ki so jih gostje pridno izkoristili in ponovno povečali razliko ter zasluženo zmagali.

Sedaj fante čaka tri tedenski premor brez tekem. Ta jim bo koristil predvsem, da popravijo slabosti in v nadaljevanju državnega prvenstva dvignejo nivo igre.