Težko priigrani točki

V 17.krogu 1.NLB lige smo v domači dvorani gostili trenutno predzadnjo uvrščeno ekipo lestvice, RK Dol TKI Hratsnik. Ampak, ker nasprotnika ne gre podcenjevati, smo se na nasprotnika poskušali dobro pripraviti. Da Dolani niso prišli z belo zastavo priča celotna tekma in tudi sam rezultat, 26 : 24.

Tokrat je tekmo moral izpustiti poškodovani Janez Guček, ki okreva po operaciji dlančnice. Odsotnost levozunanjega igralca se je vsekakor zelo poznala.

Tekmo so dobro in agresivno začeli gostje in že v samem začetku povedli za dva zadetka. Svojo minimalno priigrano prednost so uspešno držali vse do 23.minute tekme, ko smo, ob zadetku Grege Krečiča, prvič na tekmi povedli, 9 : 8. Že v prvem polčasu nam je veliko preglavic povzročal gostujoči vratar Klemen Nunčič, ki je obranil veliko prelahkih strelov. V obrambi nismo bili agresivni, v samem napadu popolnoma brez idej. Ob polčasu je bil rezultat, 11 : 11.

V drugem polčasu smo nekoliko dvignili sam nivo igre. Do 39.minute tekme smo ob zadetku Adama Bratkoviča, uspeli povesti za 4 zadetke, 17 : 13. V drugem polčasu se je razigral Žiga Smolnik, ki je odlično odigral v napadu ter rešil veliko netočnih podaj. Gostje so nas do konca tekme še poskušali ujeti. Na izenačenje so se nam približali v 48.minuti tekme, 20 : 20. Fantje so tekmo uspešno pripeljali do konca in točki sta ostali v Kopru. Končni rezultat je bil 26 : 24.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec Žiga Smolnik, 7-krat je zadel Grega Krečič. Vratarji tokrat niso imeli svojega dne, Postogna je ubranil le eno 7-metrovko, Haseljić in Kocjančič sta obranila vsak po tri strele.

V naslednjem krogu odhajamo na gostovanje k RK SVIŠ Ivančni Gorici.

Statistika tekme RD Koper-RK Dol TKI Hrastnik Zapisnik tekme, RD Koper-RK Dol TKI Hrastnik