Visoka in pomembna zmaga v domači Bonifiki

Odigrali smo še zadnjo domačo tekmo rednega dela lige NLB. V Areni Bonifiki smo gostili ekipo Dobove. Ker tekmeca ne gre podcenjevati, že v Dobovi so pokazali, da znajo bit trd oreh, so se fantji na njih dobro pripravili. Po sicer nekoliko slabših uvodnih minutah so se hitro dvignili in popolnoma nadigrali dobovsko ekipo, o čemer priča tudi končni rezultat tekme, 36 : 23.

Tekmo smo odprli nekoliko medlo in dopustili nasprotniku, da nam je dihal za ovratnik. Sicer smo si v 8.minuti tekme že uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 6 : 3, ampak so nas gostje v naslednjih minutah, po treh zaporednih zadetkih, ujeli na izenačenje, 10.minuta, 6 : 6. Ampak se fantje niso pustili zmesti in hitro nadaljevali svoj ritem. Agresivnost v obrambi in natančno izdelane akcije, katere sta ponovno odlično organizirala kapetan Žiga Smolnik in Tilen Sokolič, so nas do konca polčasa pripeljale do vodstva šestih zadetkov, 20 : 14.

Tudi v drugem polčasu gostom nekako ni steklo. Agresivnosti v obrambi ni bilo videti in naši fantje so prihajali do lepi zadetkov iz prodorov. Tudi v napadu so naredili kar nekaj napak, kar so naši s hitrimo protinapadi odlično izkoristili. Že v 43.minuti tekme smo si uspeli priigrai osem zadetkov prednosti, 27 : 19. Ponovno se je na položaju organizatorja igre odlično odrezal tudi mladi Andraž Makuc. Tekma se je končala z zanesljivim slavjem naše ekipe, 36 : 23.

Poleg Smolnika, Sokoliča in Makuca je potrebno danes pohvaliti tudi Nejca Planinca, ki je imel kar 100 odstotno uspešnost strela na gol ter je bil z desetimi zadetki tudi najboljši strelec tekme. Ponovno se je dobro izkazal Dani Zugan, zadel je 8-krat, že v prvem polčasu pa je vrata zaklenil Thomas Postogna, ki je na koncu zbral enajst obramb.

V torek, 12.3., nas čaka pokalna tekma proti Gorenje Velenju, nato pa v naslednjem, zadnjem krogu rednega dela, odhajamo na gostovanje k Urbanscape Loki.

Statistika, 8.3. Zapisnik, 8.3.